Eskişehir’de seçim sürecini partiler bazında değerlendirecek olursak başlığımız “Dağınıklık” olurdu.

Çünkü aday adaylığı sürecinden bu yana Eskişehir’de yapılan ziyaret, tanıtım toplantısı, basın açıklamaları, medya ile olan ilişkiler bazında diğer seçimlerden çok farklı, şahsen pek tanık olmadığım bir tabloya tanık oldum.

Parti parti değerlendirecek olursak,

İşe iyi başlayan ve aday adaylık süreciyle şehir siyasetine heyecan, coşku veren parti kesinlikle İYİ Parti oldu. Ancak sonrasında yani aday adaylık sürecinde Melih Aydın’ı ayrı tutarsak, tempo ilk günlerdeki gibi gitmedi.

CHP sürece geç başladı. Dağınık başladı ve örgüt anlamında heyecanlı bir tempo tutturamadı.

Adayların tek bir seçim koordinasyon merkezi yerine ayrı ayrı, münferit çalışmalarına tanık olduk. Ama radikal, iktidara oynayan bir parti kurumsallığı adına çok geçer not aldığını düşünmüyorum.

AK Parti konusunda ise yiğidi öldürüp hakkını teslim etmek lazım. Zayıf başladığı süreci son 2 hafta fazlasıyla telafi etti. Özellikle Bakan Fatih Dönmez’in diğer partilerin tempo düşürdüğü süreçte gaza bastığını ve 24 saatin neredeyse tamamını kullanmaya başladığını gördük. Hem medya ile olan iletişim ve temaslar hem de yoğun programlar ve nokta atışlarla son 12 gün tanıtım adına adeta bir dip dalga yaptılar. Hakan Çizmelioğlu’nun centilmen ve mutfaktan gelen tecrübesi ile partinin tanıtım tecrübesinin de sürece katkısını es geçmeyelim.

MHP’nin ise yine son günlere doğru atakları oldu, kurumsal olarak bilgilendirme ve açıklamaları daha yoğun tempoya yükselttiler ancak adaylar bazında iletişimi zayıf bir süreç oldu. Diğer partilerin adaylarını bırakın isim bazında, fotoğrafları ile bile gözümüzün önüne getirebilirken, MHP’nin aday listesini eksiksiz 6 sıra ile ezberlemek mümkün olmadı.

BBP’yi de unutmayalım. Özellikle Erkan Sarmaşık ismi bana göre çok nitelikli ve ezber bozan bir çalışma süreci yürüterek dikkatimi çeken isimler arasına girdi. Profesyonel, hazırlıklı bir süreç yönetmenin tüm partiye katkı sunduğunu gözlemledik.

Millet İttifakı bazında da şunu söylemek isterim,  

Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Özcan ve Gelecek Partisi İl Başkanı Mahir Sayın ekstra çabalayan isimler olarak kayıtlara geçtiler. İttifak ruhuna katkı verecek saha çalışmaları ve söylemlerle süreci kenardan değil direkt içinde geçirdiler.

Ve süreç yarın 24.00 itibariyle resmen sona erecek…

Şimdi siz tahminin ne diye soracaksınız, biliyorum.

Onu da yarın ki son yazıya saklıyorum.