Yerel seçim için gayri resmi hazırlıklar başlamış görünüyor.

Listenin başında yer alan ve dikkat çeken isimler ise bana göre sürpriz değil.

İnsanların konuştuğu ve aday olacak, olmalı, kayda değer diye tanımladığı birkaç isim var.

Birisi ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş diğeri ise Ak Parti Grup Sözcüsü Murat Özcan.

Celalettin Bey’in ismi Büyükşehir Belediyesi için geçiyor ve acaba hangi partiden aday olur diye büyük merak uyandırıyor.

Murat Özcan’ın ismi ise Odunpazarı Belediyesi için geçiyor ve Ak Parti’nin Özcan’ın adaylığı söz konusu olursa teşkilatın da toparlanıp, aktifleşeceği öngörülüyor.

Tabi Murat Özcan’ın şehir özelinde inanılmaz pozitif bir intibası var. Entelektüel birikimi, güçlü iletişimi ve dürüstlüğü sadece Özcan’ın değil partinin de vizyonuna güç katabilir.

Öte yandan Murat Özcan bu konuda bir açıklama, niyet bildirimi yapmış değil. Sonuç olarak adaylık sürecine parti karar verecek ve Ak Parti bugüne kadar Eskişehir’de beklenen, istenen seçimleri es geçip, kendi kalesine çok fazla gol attığı için net bir şey demek mümkün olmaz.

Celalettin Kesikbaş ise herhangi bir partiye bağlı hatta üye bile değil.

Yakın çevresi tarafından sosyal ve hümanist olarak tanımlanan Kesikbaş için net olarak şu partiye yakın dememiz de mümkün değil.

Hatta Milliyetçi yönü nedeniyle MHP’ye ve İYİ Parti’ye yakıştıranlar bile var.

Ancak Kesikbaş geride kalan süreçte öyle bir profil çizdi, öyle farklı bir vizyon ortaya koydu ki hangi partiden aday olacağı değil, bu seçimde aday olup olmayacağı kısmı daha büyük önem arz ediyor.

Kendisi ve ekibini zaman zaman sosyal medya hesaplarından takip ediyorum.

Aktif bir ziyaret programları var. Eskişehir ilçelerine istikrarla yapılan ziyaretler, şehrin değerlerini öne çıkarma çabası, sivil toplum oluşumları ile sıcak diyaloglar ve iş birlikleri, şehrin sorunları ile ilgili tartışmaya girmekten kaçınmamak, kültür sanat alanına sanayi odası bünyesinde bile yer vermek sadece ESO Başkanlığı tanımına sığacak işler olmamalı sanırım.

Üstelik toplum nazarında bir ismin bu kadar öne çıkması ve karşılık bulması şehri iyi tanıyan partililerin de iştahını kabartıyor, Kesikbaş’ı yakın markaja alma isteği oluşturuyordur.

Tabi bu son belirttiğim kısımdan CHP’yi muaf tutmalıyım. Orada kimin kazanacağı değil kimin aday olacağı daha önemli bir istek.

Özetle sevgili dostlarım,

İki beklenen isim, iki partiler üstü isim şehrin gündeminde yer almaya başladı.

Öyle tahmin ediyorum ki istemekle birlikte henüz kendileri de bu konuda karar vermiş değiller. Kendilerine göre hesap, kitap ve süreç analizi yapacaklar, muhtemelen kararlarını da buna göre deklare edeceklerdir.

Bekleyip, göreceğiz ve somut şeyler olduğunda daha da detaylı konuşacağız elbet.

Ancak tahmin ediyorum ki Eskişehir’de yapılan bayram ziyaretlerinde de Kesikbaş ve Özcan ismi bol bol gündeme gelecektir.