Genel Kurula Cumhur İttifakı’nın paydaşları olan AK Parti, Büyük Birlik Partisi, Yeniden Refah Partisi’nin temsilcileri de katıldı. Divan Başkanlığını MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in yaptığı kongre Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mali ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından siyasi konuşmalar gerçekleştirildi. Kongre konuşan Yönter, demokrasinin MHP’de ve Cumhur İttifakı’nda var olduğuna vurgu yaptı. Yönter, “Bugün demokrasi örneği veriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, ‘CHP demek demokrasi demek’ diyor. Ben CHP’ye baktığım zaman demokrasi falan görmüyorum. Despotizm, diktatörlük, Türkiye’nin aleyhine faaliyette bulunan bir organizasyon görüyorum. CHP’ye oy vermiş değerli vatandaşlarımız da bu gerçeği teyit edeceklerdir. Bir de CHP’ye bakalım bizim aramızda kongrede sandalye fırlatan var mı? Yoktur. Yumruklar havada mı yok! Sedye ile dışarı çıkarılan var mı? O da yok. Bunların hepsi CHP’de var. Millet İttifakı’nda var. Biz çiğ süt emmedik karnımızın ağrısından şikâyet etmiyoruz. Bizim abdestimizden şüphemiz yok” diye konuştu. 
‘1923’ÜN DURUŞUNA, MUGAYİRDİR’
CHP’nin içerisinde kardeşliğin arkadaşlığın olmadığını savunan Yönter, CHP’nin Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümünü sanatçıyla, şarkılar ile kutlanmasına tepki gösterdi. Yönter, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını kutlarken, şehitliğin emanetine, gazilerin onuruna, milli mücadele kahramanlarının mirasına, sadık olmak lazım. Sizin ağzınız bölücü ağzı, emperyalistlerin ağzı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını şarkılı türkülü nasıl kutlarsınız, hadi şarkılı türkülü kutladınız, 1923’ün CHP’si ile, 2023’ün CHP’si arasında benzerlik gören var mı? Sayın Genel Başkanımız ne demişti; ‘Aziz Atatürk yattığı yerden kalksa, başını şöyle bir kaldırsa, bunları İzmir’e kadar kovalardı. CHP’nin bugünkü yönetimi, 1923’ün duruşuna, felsefine tamamen mugayirdir” sözlerini kaydetti. 
‘ÖNCELİĞİMİZ ESKİŞEHİR’E HİZMET’
Kongre ile ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP İl Başkanı İsmail Candemir, “MHP İl Başkanlığı’nda, 5,5 seneyi geride bıraktık. Niyetimiz, mümkün olduğu kadar herkesi kucaklayabilmek, Milliyetçi Ülkücü Hareketi Eskişehir’de en iyi noktada temsil edebilmek. Bugün Genel Merkezi’nin katkılarıyla, canlı, içeriği dolu, sevgi dolu bir kongreyi gerçekleştirdik. Siyasette birinci önceliğimiz Eskişehir’e hizmet edebilmek. Yerel seçimlerle alakalı hızlı bir çalışmaya başlayacağız. Bundan sonraki gündemiz yerel seçimler olacak. Eskişehir’in önünü açabilecek, adaylarla, Eskişehir’i çok daha iyi noktalara taşımaya çalışacağız” dedi. 
Kongre sonucunda yeni İl yönetimi ; “Ersan Karaağaç, Tuğba Önce, Leman Çelik Sivri, Polat Öztürk, Serdar Uğur Yalçın, Bahadır Özer, Oğuzhan Ünal, Muhammed Bahadır Ayas, Hakan Karakaya, Mustafa Komar, Murat Işık, Sadık Önal, Hüseyin Bahadır Oğuz, Baturay Batur, Murat Çelik, Tayfun Karaaslan, Serkan Özdemir, İlyas Çağrı Sarıbaş, Tekin Keçe,Volkan Akbıçak, Şener Çetin, İlyas Demirkan, Görkem Şener” isimlerinden oluştu.