Sevgili dostlarım,

Bazı insanlar beynelmilel bir etkiye sahiptir. Özellikle iş dünyasında yer alan ve ihracatla uğraşıp, güçlü sermayeye sahip insanların bir kısmında bu etkiyi gözleyebiliriz.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Adayı İdris Nebi Hatipoğlu’da bu konuda güçlü aktörlerden birisi olarak hem partisinin hem de Eskişehir’in bir şansıdır.

Şirketleriyle iş dünyasında önemli bir yeri olan, şehrine ve ülkesine ciddi olarak katma değer sağlayan, büyük vergiler ödeyen ve şehrine istihdam imkânı sağlayan bir isim hakkında neden negatif olalım ki?

Bakın, gerçekçi bir gözle bakacak olursak bugün İYİ Parti kanadında ciddi bir popülerlik ve dinamizm var ve bu durduk yere oluşmadı. Bu olumlu havanın en önemli sebeplerinden birisi Hatipoğlu’dur. İsmi tanınan, herkesin bildiği ve belki de özgül ağırlığı Eskişehir'e dışarıdan gelen bir Bakan'dan bile daha fazladır. 

Partide temayül kararına rağmen yarışmaktan kaçınmayan ve girdiği temayülden kimsenin beklemediği kadar büyük bir farkla birinci olarak çıkan Hatipoğlu’nun milletvekili olarak yeri garanti sayılmasına karşın seçim çalışmalarında bu kadar aktif, bu kadar etkili ve sermaye anlamında da partisine büyük katkı vermesini takdirle karşılıyorum.

Ancak benim siyasetin dışında şehre katacağı bireysel katkı ve Eskişehirspor özelinde de Nebi Hatipoğlu’nun milletvekili olmasını memnuniyetle karşılayacağımı belirtmek isterim.

Diğer milletvekili adaylarımız kusuruma bakmasın ama seçildikten sonra bugünlerde bölgesel amatör kümeye kadar düşen Eskişehirspor’un ayağa kalkması için maddi, manevi en büyük desteğin Hatipoğlu’ndan geleceğine dair en ufak şüphem yok.

Üstelik geçmiş yıllarda bu takımı süper lige çıkartmış ve kasasında bir miktar para ile devretme becerisi gösteren tek başkan olarak Hatipoğlu’nun yapabileceklerine canı gönülden inanıyorum.

Bunları altını çizerek belirtme sebebim ise ne zaman Nebi Hatipoğlu ile ilgili birkaç kelam etsem bazı insanların konuyu bilmeden borsa zedeler ne olacak diye kulaktan dolma bilgilerle Hatipoğlu hakkında bir karşıtlık geliştirmeleri,

Ben emeklilikten önce bu Borsa işlerine bayağı hâkim birisi olarak, şunu söylemek isterim.

Hatipoğlu’nun şirketine ait hisseler ilk arzda 3 birimse ise şu an 12 birim değerinde

Yani arzdan toplayan 4 kat kazandı. Arada 6 seviyesinde yakalayan 2 kat kazandı.

Ancak bir ara 15’lere çıkıp o seviyelerden hisse toplayanlar 12’ye gerilediği için bir miktar kaybetti.

Fakat bu durum sadece borsanın değil tüm finansal araçların riskidir ve işin tabiatında yer alan son derece normal bir durumdur.

Herkes düşük seviyeden alıp, kar ettiğinde elden çıkartmak ister ve kimse aman başkaları zarar etmesin diye kendi finansal işleminden feragat etmez.

O sebeple bu iş üzerinden yapılan serzenişleri en azından bilerek karşılayın isterim. Tabi bu durumu özellikle Hatipoğlu’na karşı itibar suikastı vesilesi ile kullanmaya çalışan yani bu işle alakası olmayan ama trol hesaplarla algı operasyonu yapanlar olduğuna da adım kadar eminim.

Bu arada hazır Hatipoğlu ve İyi parti demişken bir başka tespitimi daha eklemek isterim.

Gerek afişlerde gerek seçim çalışmalarına dair programlardan yansıyan fotoğraflarda dikkat çeken eksikler var. Parti aday adaylığı sürecindeki sinerjiyi götürmekte biraz zorlanıyor ve adaylar içinde maddi etkenlerden dolayı bazı problemlerin çıktığına dair söylemlere tanık oluyorum.

Parti Eskişehir’de 1 milletvekili rahatlıkla çıkarır buna şüphem yok ama 2 Milletvekili çıkartmak için partinin önceki seçimde aldığı oyu 2 katına yükseltmesi lazım. Bunun içinde hem aday çalışmasının önemi hem de ülke gündeminde Akşener’in yapacağı hamleler çok belirleyici olacak. Ancak aday bazında 2. sıra adayı Özlem Ayrancı’nın diğer adaylar kadar etkin ve göz önünde olmadığını görüyorum. Çalışmıyor diyemem ama yöntemi sanırım çok etkili değil. Çok önemli diye düşündüğüm 20 günlük süreçte biraz daha çalışmasını değiştirmesini tavsiye ederim.

Son olarak seçim kampanyaları sessiz ve gürültüsüz bir propaganda ile yapılıyor. Bu durumda alıştığımız seçim süreçleri ile kıyaslayınca mevcut süreci daha heyecansız, daha sessiz hissettirebilir. Değerlendirme yaparken lütfen bunu göz ardı etmeyelim.