MHP erken davrandı ve aday listelerini diğer partilerden birkaç gün önce kamuoyu ile paylaştı.

Eskişehir listesine bakınca mevcut Milletvekili Metin Nurullah Sazak ismini görmeyi umanlar ve iddia edenler yanıldılar. MHP Eskişehir için listesini şu şekilde sıraladı.

1 -  Bülent Maşaoğlu

2 -  Leman Sivri

3 -  Muhammed Bahadır Ayas

4 -  Mustafa Enes Süzen

5 -  Emre Karabacak

6 -  Oğuzhan Ünal

Liste çok tanıdık ya da beklendik bir liste diyemem. Liste başında Bülent Maşaoğlu ismi var. Eskişehirli ama İstanbul’da yaşayan ve Eskişehirspor tutkunu bir isim.

Leman Hanım’da MHP çevrelerinden duyduğumuz, bildiğimiz bir isim o kadar. Listede yer alan diğer isimleri tanıyorum ya da duydum dersem yalan olur.

Genel olarak sade ve iddiasız bir liste diyebiliriz. Çünkü MHP’nin AK Parti ile ortak liste çıkmama kararından sonra Eskişehir’den milletvekili çıkartma olasılığı epey azaldı.

Bir önceki dönem ittifak sayesinde ve biraz da zorlanarak alınan vekillik bu dönem MHP için çok zor ve uzak bir olasılık olarak görünüyor.

Çünkü MHP’nin Eskişehir’de mevcut oyu ortalama 50 bin civarlarında ve bu geçmiş yıllarda yani henüz ittifaklar yokken ve MHP yüzde 13,14 dolaylarında oy alırken de aşağı yukarı böyleydi.

Sonra bölünmeler, İYİ Parti’ye giden oylar derken bu oy seçmen artmasına rağmen pek bir artış gösteremedi.

Bugün yaklaşık 50 bin oyun 14 Mayıs’ta 100 bin olması gerekiyor ki MHP Eskişehir’den bir Milletvekili çıkartabilsin. Gerçi bu seçimdir, hiç belli olmaz diyebilirsiniz ama rüzgarın o yönde olmadığı da ortada değil mi?

Sonuç olarak sevgili dostlar,

MHP Eskişehir özelinde iddialı olmadığı için liste başında kesin olur dediğimiz Metin Nurullah Sazak ve bir dönem Eskişehir’den aday olur mu diye düşündüğümüz İzzet Ulvi Yönter ismine rastlamamak sürpriz değil.

Ancak liste sade, çalışkan ve en azından Eskişehir bağı olan isimlerden oluştuğu için MHP’yi tebrik ederim. En azından bu hassasiyetin güzel olduğunu düşünüyorum.

10 Nisan’da bu konunun neden önemli olduğunu da hep birlikte göreceğiz. Diğer partilerin aday listeleri açıklanınca sizlerde bana hak vereceksiniz.