Dikkatli takip edenler mutlaka hatırlar. Bundan 3 ay kadar önce CHP Genel Merkezi’nde bazı dostlarımı ziyaret etmiş ve izlenimlerimi aktarmıştım.

İzlenimler içinde dikkat çeken kısım aday belirleme yöntemiydi.

Henüz Kılıçdaroğlu yönetiminde olan CHP’nin önemli isimleri bu seçimde aday belirleme yöntemi olarak eski düzenden gitmeyeceklerini ve il bazında geniş katılımlı bir anket yapacaklarını, parti ve STK görüşlerini de alarak ona göre bir karar vereceklerinin altını çizmişti. Biliyorsunuz bunu yazımda açıkça dile getirmiştim.

Üzerinden uzun zaman geçti. CHP’de deyim yerindeyse bir devrim oldu ve hem genel başlan hem de uzun yıllardır aynı isimler etrafında dönen kurmay yönetim değişti.

Özel ve ekibi nasıl bir yol izleyecek, ne yapacaklar diye merak ederken ilk işaret fişeği geldi.

CHP 3 Metropol şehir dışında adayları eski düzen, ahbap çavuş ilişkisine göre değil kazanma ihtimali en yüksek isme göre seçeceğini beyan etti.

Yani aylar önce tohumları atılmış olan anket düşüncesi eyleme geçecek ve anket dışında sivil toplum yapılanmaları ile örgüt görüşleri değerlendirilerek bir karara varılacak.

Ne kadar sağlıklı ve verimli olur elbet tartışılacaktır. Küsen, kızan, kabul etmeyecek olan isimleri özellikle Eskişehir ayağında tahmin edebiliyoruz.

Fakat diğer aday belirleme yönteminden daha demokratik ve daha herkesin içine sinecek bir yöntem olacağı belli.

Bu yöntemle kimse yerine itiraz etmez, parti içi kaos ayyuka çıkmaz ve CHP yerel seçim döneminde daha coşkulu bir hava yakalayabilir.

Diğer yandan yapılacak anket, STK ve örgüt görüşleri baz alındığında ortaya çıkması muhtemel sonucun Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a ciddi bir avantaj kazandıracağını düşünüyorum.

Çünkü mevcut belediye başkanları ve aday adayı olmayı düşünen isimler içinde seçmen nazarında hem tanınan hem sevilen isimlerin başını Ataç çekiyor.

Ataç parti dışından oy alma konusunda diğer isimlerden daha önde olduğunu bugüne kadar ortaya çıkan seçim sonuçlarıyla birkaç kez gösterebildi.

STK ilişkileri konusunda geniş bir iletişim ağı var ve bunu hiç zedelemedi.

Üstelik son il kongresinde gördük ki örgüt içinde de ciddi bir ağırlığı oluşmuş sadece merkez değil kırsal ilçelerde de birkaç boy farkla önde…

Tüm bunları düşününce CHP Genel Merkezi anket konusunda ciddi ise ve bu kriterlere göre bir aday çalışması yapacaksa Ahmet Ataç’ın Büyükşehir’e çok yakın olduğunu iddia edebilirim.