AK Parti'de daha doğrusu pek çok AK Partilinin kafasında derin düşünceler var.  

Adaylık konusunda kimi seçmeliyiz, kimden yana tavır almalıyız, teşkilat mı, güç mü? Bu sefer de hata yapar mıyız? gibi derin düşünceler.  

  

Hem Büyükşehir hem Odunpazarı bu düşüncelerin oluşmasında önemli bir aday adayı enflasyonu oluşturuyor.  

Milletvekilleri partinin karar mekanizmasına yakın oldukları için akıllarından hangi ismin geçtiği merak ediliyor.  

MHP ne istiyor, İYİ Parti'nin yarışta olmasını nasıl lehimize çeviririz, 25 yıl sonra bu düzeni nasıl değiştiririz diye ciddi ciddi düşünceler var.  

  

Biliyorsunuz ortada en büyük ve güçlü Büyükşehir Adaylarından birisi Celalettin Kesikbaş...  

Teşkilatın içinden değil ama parti için Eskişehir içinde bulunabilecek en güçlü aday olarak herkesin kafasında mesai yaptırıyor.  

Kazanırız ama diye başlayan evhamlı cümleler duyuyoruz. Ancak genel merkezin ve partinin gündeminde 6 Ekim öncesi en çok düşünülen isim olduğunun farkındayız.  

Öte yandan parti içinde derin bir gençlik hareketi gözlüyorum. Her seçimde yükü üstüne alan ve sürekli koşturan gençler de daha birleşmiş ve seçimlerde kendileri içinde hak ettiğini isteyen bir sinerji oluşturmuşlar. Bana göre çok güçlüler ve teşkilat dışında iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve Eskişehirspor gibi bir rüzgarı arkalarına almışlar.  

Özetle onlarda bu seçimde bazı temsilcilerini vitrinde görmek, önlerini açmak istiyorlar.  

Haklılar ve Büyükşehir'i isteyen bu gençler olmadan kazanamaz. Bunun da farkındalar.  

Odunpazarı cephesi ise gerçekten kurtlar sofrası. En öncü ve yıllardır emeği olan isim Murat Özcan bunu defaatle dile getirdik. Ancak Hasan Hüseyin Köksal'da sürekli ziyaretler yaparak iddialı olduğunun mesajını veriyor. Bir de kendisi çok göz önünde olmasa dahi Burhan Sakallı gibi önemli bir isminde olduğunu unutmayalım. Diğer isimler şimdilik zayıf ancak talipli çok.  

Tepebaşı için aday enflasyonu yok. Ahmet Sivri aday adayı oldu lakin Dündar Ünlü ismi daha fazla konuşuluyor. Ara ara Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca'nın da aday adayı olacağı konuşuluyor ama emin değilim.  

  

Gözler 6 Ekim'de yapılacak AK Parti Kongresi'nde ve yönetim kademesinde nasıl bir değişim olacağına çevrildi.  

Eskişehir'den herhangi bir isim MKYK'da olacak mı? Eskişehir'den sorumlu genel başkan yardımcısı kim olacak merak ediliyor.  

Sonrasında mevcut isimler üzerinden daha meyilli tahminler yapabiliriz.