Az gittik, uz gittik ve nihayet seçim arefesine ulaştık. 

Çoğunun ismini bile bilmediğimiz 21 aday ile EBB’yi kimin kazanacağını tartışıp duruyoruz. 

Anketler, sürekli takip ettiğim gazeteciler, adayları canhıraş destekleyen fenomenlere bakarak bir sonuç çıkartmaya çalışıyoruz. 

Ancak ben genel ortalamadan, kamuoyunda ortaya çıkan fikir birliğinden ve anketlerden çok farklı düşünüyorum. 

Özellikle adayların son hafta performanslarını ele alırsak, yaptığı açıklamalar ve vatandaş karşılığına bakarsak Ayşe Ünlüce isminin sandıktan 3,4 puan ile yani sanılanın aksine rahat rahat çıkacağını düşünüyorum. 

Tahminimi söylediğim dost meclislerinde fazlaca itiraz eden oluyor. Hatta Büyükerşen aday olsa o bile böyle bir fark atamaz diye ısrarla Ünlüce’nin özgül ağırlığını Büyükerşen ile tartmaya çalışanlar oluyor.

Kulvarların farklı, karakter ve vizyonların başka olduğunu anlatmakta zorlanıyor ve Pazar gününü bekleyelim diyorum. 

Çünkü ben ne anlatırsam anlatayım karşımda bunu reddetmek üzerine konuşlanmış bir siyasi fanatizm var. Ben ise bu fanatizme karşıcı olan hatta adayların bu fanatizm yüzünden puan kaybettiğini savunan birisiyim. Boşa kürek çekmek istemiyorum. 

Ancak değerli okuyanlarıma birkaç gerekçe sıralamak vazifemdir. 

Birincisi Ayşe Hanım son düzlüğü çok iyi koştu. Özgün ağırlığını ele alarak ayağı yere basan projelerle ilerledi ve karşılık buldu. 

Kazım Kurt ve Ahmet Ataç ile iyi bir uyum yakaladı. Önceden aşılamayan bazı sorunların bundan sonra daha kolay halledilebileceği mesajını net verdi. 

Rakibi ile uğraşmak yerine sürekli saha çalışması yaptı. Kendini tanıtma ve anlatma konusunda kitle programları ile akılcı bir yol izledi. 

Hatipoğlu ise son düzlüğe kadar çok iyi götürdüğü süreçte biraz tekrara düştü.

Kampanyayı çıkardığı noktadan götürmekte zorlandı. Farklı partilerin kendisini desteklediği gibi kendisine eksi yazan açıklamalar ile sınırlı kalmadı ESO ve ETO gibi kurumları da zorda bırakan açıklamalara imza attı. 

Dışarıdan bakanlar için sanki ufak bir telaş, ufak bir yetişme telaşı havasını fazlaca hissettirdi. 

Bunun da AK Parti tarafına ulaşan anket sonuçlarına bağlı olarak geliştiğini düşünmekteyim. 

Ancak bu bir seçim ve tahminlerimiz de yanılabilir. Sürpriz sonuçlara tanık olabiliriz. 

Ben Ayşe Hanım 3,4 puan önde diyorum ve bu tahminde ısrarcıyım ama bakarsınız Hatipoğlu son gün bir rüzgarı arkasına alır durum değişir. Bilemeyiz. 

Nitekim 5 gün sonra bunu kati suretle tatbik edeceğiz. 

Ve şehirde her koşulda yeni bir dönem başlarken sağlamasını da yapma fırsatımız olacak.