Eskişehir yerel seçiminde gündem sürekli Büyükşehir Belediyesi Adayları üzerinde…

Ancak Odunpazarı ve Tepebaşı gibi merkez ilçelerde de farklı bir seçim heyecanı, iddialı adaylar var.

Biliyorsunuz aday tercihlerinde AK Parti doğru ve herkesçe kabul edilebilen bir yol izlemedi.

Hatta şaşırtıcı ve absürt denilen bir ters işlem uyguladı.

Odunpazarı’nda daha başarılı olabilecek Hamid Yüzügüllü’yü Tepebaşı, Tepebaşı’nda daha başarılı olabilecek Özkan Alp’i ise Odunpazarı Belediye Başkan adayı olarak ilan etti

Hatta bu hareketin özellikle yapıldığı Eskişehir’de aktif ve iz bırakan bir siyasi sürece imza atan Nabi Avcı’ya karşı bir operasyon olduğu bile konuşuldu. Zira Yüzügüllü ve Alp Nabi Avcı’nın deyim yerindeyse Eskişehir’de en sevdiği isimlerin başında geliyordu.

Netice itibariyle herkes kendisine tevdi edilen görev için çalışmaya başladı. Ahmet Ataç Tepebaşı’nda, Kazım Kurt Odunpazarı’nda favori olsalar dahi Yüzügüllü ve Alp’in saha temposu hiç durmadı ve tüm yoğunluğu ile devam etti.

Odunpazarı’nda Garip Yıldırım DSP’den, Emine Edizgil’in ise İYİ Parti ile CHP oylarını böleceği ve bu durumun Kazım Kurt’u zora sokacağı düşünülse dahi Kurt’un son dönemde üst üste hizmete açtığı önemli yatırımlar ve bölge özelinde yapılan anketlerin Kurt’un geçen dönemden daha rahat olduğunu ve Alp’in çok çalışmasına rağmen bu işi zaferle noktalamasının zor olduğu kanaati pek çok kişide hâkim.

Tepebaşı’nda ise Yüzügüllü’nün kağıt üzerinde işi çok zor gözüküyor. Ancak Yüzügüllü hem Sivrihisar özelinde yaptığı başarılı çalışmalar hem de vaat ve projeleri bol seçim kampanyası ile Ataç’ı geçtiğimiz yerel seçimdeki gibi rahat bırakmadığı ortada.

Çok sevilen, seçmende iz bırakan, kadın ve gençlerin güvendiği bir profili var.

Ancak İYİ Parti’nin Tepebaşı’nda nispeten zayıf bir adayı olması, YRP’nin ise AK Parti’ye gidecek oyları bir miktar bölecek olması Yüzügüllü için dezavantaj.

Tüm bunlara rağmen Ataç’ın işi sıkı tuttuğu, rakibine karşı avantajını korumak adına bir hayli yoğun bir kampanya yürüttüğü de dikkatlerden kaçmıyor.

Nihayetinde bir seçim sürecindeyiz. Seçimler çok kez tahminleri yanıltmasa dahi sürprizleri de içinde barındırıyor. Özellikle CHP’de bunu çok kez gördük. Kesin kazanır denilen Kılıçdaroğlu’nun kurultayda Özgür Özel’e kaybetmesi, Eskişehir il başkanlığı yarışında favori olan Figen Kahya iken Talat Yalaz’ın aradan sıyrılıp gelmesi gibi sürprizler yaşandı.

Bu sebeple bu kez dersimizi almış bir tahmin yapalım. İhtiyatlı davranmak ve kati konuşmamak lazım.

Kağıt üzerinde Kurt ve Ataç favori desek bile AK Parti’nin Büyükşehir kazandığı bir denklemde merkez ilçelerden birinde de sürpriz yaşanabilir.

Lakin bu hangisi olur, olur mu? Bekleyip görmek lazım.