İyi Parti Tepebaşı İlçe Başkanlığı kongresi sona erdi.

Pek çok kişinin sürpriz olarak değerlendirdiği seçimi Eczacı Nusret Kabasakal kazandı. Bu sonuç hem parti içi dengeler ve tercihler adına hem de il başkanlığına seçilerek gelmek isteyen Emine Edizgil adına da önemli bir kriter oldu.

Elde edilen sonuç diğer il başkanı adayı İsmail Türk ve ekibinin iddiasını azaltırken Edizgil ve cephesinin elini rahatlattı.

Ancak İYİ Parti tam rahatlayacak diye düşünürken ortaya farklı iddialar ve kamuoyunda pek de hoş karşılanmayan ilginç şeylerle yeniden tartışmaya açıldı.

Geçtiğimiz günlerde kongre sürecini tamamlayan merkez ve kırsal ilçe başkanlarının bir araya geldiği bir etkinlik gerçekleştirildi.

Hatta bu etkinlikten sonra İlçe Başkanlarından Emine Edizgil’e tam destek diye haberler servis edildi. Haberle birlikle ilçe başkanlarının bir kâğıt üzerinde yer alan ıslak imzaları ve birlikte çekilmiş fotoğraflar servis edildi.

Fakat bu fotoğrafta yine seçimin dengelerini değiştirecek kadar önemli bir eksik vardı.

Odunpazarı İlçe Başkanı Zafer Tuna bu etkinliğe gitmedi ve yardımcısını yolladı. Üstelik Edizgil’e destek veren ilçe başkanları arasında Tuna’nın dolayısıyla yardımcısının imzası yoktu.

Bir başka deyişle Odunpazarı İlçe Başkanlığı Edizgil ve ekibine destek olmadı.

Hatta il delegasyonunda bariz ağırlığı olan Zafer Tuna ve birlikte hareket ettiği isimlerin 15 Ocak 2023’te yapılacak İl Kongresinde farklı bir aday çıkartacakları da kulislerde fazlaca konuşulmaya başladı.

İddia edildiği üzere bu adaylardan birisi de İYİ Partililerin yakından tanıdığı Hulusi Ayrancı imiş. Ancak Ayrancı bu dedikoduların ardından parti genel merkezince çağırılmış ve böyle bir yarışa dahil olmaması yönünde tavsiye almış. Haliyle Ayrancı geri çekilmiş ama Tuna ve ekibinde Edizgil ile yarışacak başka bir isim arayışı olduğu konuşulmaya devam ediyor.

İsmail Türk ve ekibinin ise şansları azalsa dahi son güne kadar yarışa dahil olup olmamakla ilgili gözlem yapacakları ve buna göre karar verecekleri de söylenenler arasında.

Bir başka mesele daha var. Hatta bu meseleyi parti adına gerçekten çok yakışıksız ve daha önemli bir mesele olarak görüyorum.

Sözü geçen ve Edizgil’e ilçe başkanlarından tam destek haberlerinin servis edildiği gecenin öncesinde tüm ilçe başkanlarının yer aldığı gruba bir mesaj atılıyor.

Etkinliğe davet edilen ilçe başkanlarına “gelirken bağış makbuzlarını da getirin” deniyor.

Ve etkinlik başlarken tüm ilçe başkanlarının önüne içinde para olan zarflar konuluyor. Ardından ise konuşmalar başlıyor ve ilçe başkanlarından Edizgil’e destek olması bunu da imza ile kayıt altına almak istendiği söyleniyor.

Ardından da ilçe başkanları Edizgil’i destekliyor diye o ıslak imzalı destek kağıdı ve fotoğraflar servis ediliyor.

İşin içinde bağış, zarf, para gibi detaylar olmasa bunda herhangi bir beis yok.

Ancak böyle bir destek toplantısından para mevzuu çıkınca İYİ Parti etik ve usul adına ciddi bir tartışmanın içine konuluyor.

O paralar toplantıdan birkaç gün önce gönderilse ya da toplantıdan sonra ki gün dağıtılsa belki bu kadar konuşulmaz ve rahatsızlık vermez.

Ancak tam o etkinliğe davet metninin altında “bağış makbuzlarını getirin” denmesi yani toplantıda para dağıtılacağı ima edilerek davette bulunulması, destek açıklamasından öncede zarfların dağıtılması doğru olmamış.

Çünkü ilçe başkanları bu gelişmenin ardından delegeleri nazarında töhmet altında kalıyor. Sanki bu zarflar destek almak için dağıtılmış gibi bir hava oluştu ve parti yeni bir tartışmanın içinde kaldı.

Nereden baksanız üzücü bir durum. İYİ Parti hakkında uzun zamandır siyaset, ülke ve şehre dair herhangi bir şey duyamıyor, sürekli isimler ve kongre tartışmaları ile sürpriz hamlelerin yaşandığı şeylere tanık oluyoruz.

3,4 ay önce 2 milletvekili çıkarır mı diye hesapların yapıldığı, CHP’nin bile varlığından ve potansiyelinden dolayı çekindiği İYİ Parti acilen toparlanmalıdır. Yoksa bırakın 2’yi ilk sıra bile tehlikeye girebilir.