CHP Eskişehir Kongresi için geri sayım başladı.

Ortak aday konusunda uzlaşı sağlanamayınca Kazım Kurt ve Değişim grubunun ortak adayı olarak EBB Meclis Üyesi İl Başkanlığına aday oldu ve yaptığı ilk açıklama ile bir grubun değil CHP’nin adayıyım diyerek iddiasını ortaya koydu.

Figen Kahya kongrede tek aday değil. Geçtiğimiz günlerde uzun yıllardır örgüt içinde aktif görevlerde bulunan ve partinin etkili isimlerinden Erdal Çakıcıer’de herhangi bir gruptan bağımsız olarak “Ben Adayım” dedi ve bu yarışa ortak oldu.

Şimdi gözler Büyükşehir ve Tepebaşı cephesine çevrildi.

Herkes kongre konusunda Büyükerşen ve Ataç’ın nasıl bir tavır takınacağını ve kendi kabul etmese bile Odunpazarı cephesinin adayı olarak ön alan Figen Kahya’nın karşısında ne yapacağını merak ediyor.

Kulisler Çakıcıer ismini işaret ediyor.

Daha önce başka aday isimler için uzlaşı arayan ancak gönüllerinden geçen isimlerde sonuca varamayan Büyükşehir ve Tepebaşı kanadının kalan süreçte yeni bir isim bulmak yerine Çakıcıer isminde uzlaşı sağlayacağı ve Kahya karşısında Çakıcıer’e destek vereceği yönünde.

Geride kalan günlerde Yılmaz Büyükerşen Ankara’ya gitmiş ve Çakıcıer ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştirememişti.

Ancak Büyükerşen’e yakın isimlerin Çakıcıer’i aradığı, Hocanın kendisine destek vereceğini deklare ettiği söyleniyor.

Aynı şekilde Tepebaşı cephesinin de İlçe Başkanlığı ile görüşerek başka bir isim çıkartmadığı ve Çakıcıer’in adaylığını destekleyeceği iddia ediliyor.

Çakıcıer ise hem kırsal ilçelerde olan nüfuzuna ve desteğine güveniyor hem de yıllardır örgüt içinde hareket ettiği delegeleri ikna edeceğine inanıyor.

Eğer iddia edildiği gibi Büyükşehir ve Tepebaşı cephesi de kendisine destek verirse CHP Eskişehir kongresi beklenenden daha heyecanlı, daha rekabeti yüksek bir şekilde geçebilir.

Üstelik kurultay delegeliği konusunda geçtiğimiz kongrede yaşanan handikapların yeniden yaşanmayacağını da iddialı bir şekilde dile getirebiliriz.

Hem Kahya hem Çakıcıer’e hayırlı olsun.

Kongreye bizzat katılım sağlayarak yakından takip edeceğim.

Umarım CHP’ye yakışan ve yerel iktidar partisi bilincini yaşadığı bir kongre olur.

Herkese kolaylıklar ve bol şans diliyorum. a