Yerel seçime gidiyoruz.

25 yıldır şehri yöneten EBB Başkanı Yılmaz Büyükerşen önümüzdeki seçimlerde herhangi bir aksilik çıkmaz ise yeniden aday olacak.

Şehirde çözüm bekleyen onlarca sorun var.

Kimi trafikten şikayetçi, kimi şehrin imar planlaması ve olası bir depremde güvenli binalar derdinde, kimileri bisiklet yolları istiyor kimileri iklim krizine karşı mağdur etmeyecek bir altyapı çalışması…

Sadece bunlar değil!

Vatandaş daha rahat ve tek vesaitle evine, işine gidebilecek ulaşım imkânı istiyor. Çeşmeden genişlemesini, kentsel dönüşümde artık elle tutulur bir adım atılmasını bekliyor.

Tüm bu beklentiler devam ederken Büyükşehir Belediyesi boş durmuyor tabi!

Dün mesela kardeş şehir Frankfurt’un adın Kentpark içinde bir meydana verildi.

Oya müzesi açıldı, yoğun katılımla nakış nakış hizmet işlendi memleketin dört bir yanına!

Sakın küçümsemeyin hidroterapi merkezimiz olmayabilir ama Hamam Müzesi açıldı memlekete, gidip görmeniz lazım.

Ha bir de Büyükşehir Belediyesi barınağı, hayvan rehabilitasyon merkezi falan yok diye kızıyorsunuz ama hem Kedi Müzesi açıldı hem de dillere destan bir hayvanat bahçemiz var.

Üstelik şehrin tüm trafik sorununu çözecek kavşak düzenlemesi ile Odunpazarı’nda halk otobüslerinin gidiş ve geliş yönü değiştirildi.

Yıllardır ısrarla düzenleyin diye AK Parti grubunun avaz avaz dile getirdiği Kemal Zeytinoğlu caddesi düzenleniyor, seçime yetişecek inşallah…

Kaldı ki yıllardır inşaatı devam eden ve yarısı hayır sever bağışları ile yapılan Asri Mezarlık Camii seçim önü açılacak.

Yeni Halk Ekmek fabrikası ’da açılınca şehrimiz yeni seçim dönemine hazır olacak.

Tüm bunların yanında üreticide zaman zaman daha ucuza satılan Halk Süt indirimi olursa kartlar yeniden dağıtılabilir.

Gondolla 400 TL verip porsuk turu atabilir, 30 TL verip Balmumu Heykeller müzesinde hem tarihi karakterleri hem de Büyükerşen’in sevdiği isimlerin heykellerini görebilir, cebinizde paranız yoksa çoğu duraktan Tramvay’a ücretsiz- kaçak olarak hiç kimse itiraz etmeden yolculuk yapabilirsiniz.

Bu arada Frankurt Meydanı şehrimize hayırlı olsun.

10 senedir kardeş şehir olduğumuz ama vatandaşa nasıl bir faydası olduğunu anlamakta zorlandığım bu kardeş şehir protokolü gereği tahminimce bu jest karşılıksız kalmaz. Büyükşehir bürokratları October fest ya da başka bir Almanya ziyaretlerinde yine dört dörtlük ağırlanıp Eskişehir’e bolca hizmet kazandırırlar.

Boş bırakmayın, bu meydanı sık sık ziyaret edin lütfen…