Sevgili dostlarım,

Farkında mısınız? CHP’de Milletvekilliği seçiminin ardından bir hareket, hafif bir tansiyon yükselmesi olmaya başladı.

Sizleri bilemem ama ben 28 Mayıs seçiminin bile engel olamadığı bir parti içi dizayn için ufak ufak sinyaller almaya başladım.

28. Dönem CHP Eskişehir Milletvekillerinin de dahil olduğu bu sinyallerin ana amacı elbette 10 ay sonra yapılacak yerel seçimler öncesi “ipleri ele almak”

Ancak bu dışarıdan gözüktüğü kadar sakin, parti içinde ve gürültüsüz olmayacak.

Çatırtılı, gerginliği yüksek ve gündemi epey meşgul edecek günleri bu yaz fazlasıyla görebiliriz.

Şu bir gerçek ki 40 yıldır örgüt içinde yer alan, parti içinde nüfuz sahibi olan ama bir o kadar da karşıtı, muhalifi olan Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan boş durmayacaktır. Zaten partide yapılan toplantı ve sonrasında bireysel olarak gerçekleştirdiği ziyaretlerle bu sinyalleri ilk veren isim kendisi oldu.

Kazım Kurt ise kendisine ilk muhalefeti ince ve nazikçe yapan isim olarak şaşırtmadı.

Fakat, bu dönem diğer dönemlerden farklı bir Jale Nur Süllü profili ile karşılaşacağımızı da unutmamak lazım. Artık tecrübeli bir Milletvekili ve şehrin ablası olmak vekillikten daha değerli diyerek seçim çalışmalarını yapan Süllü’nün gerektiğinde sert yüzümü de gösteririm mesajının boşuna olmadığını ve Ahmet Ataç’a yakın bir isim olarak parti içi dizayn konusunda bu dönem geri durmayacağını tahmin ediyorum.

Tabi Utku Çakırözer gibi CHP Genel Merkezi’nde üst düzey karşılığı olan bir ismin ne yapacağı, ne düşündüğü ve nasıl bir hamle yapacağını da bu hesaba katmadan olmaz.

Üstelik CHP’ye geri dönen ve seçim çalışmalarına direkt entegre olan Prof. Dr. Gaye Usluer’in parti içinde veya yerel seçime dair bazı düşünceleri, planları, istekleri olabilir. Parti kurmayları ile sıkı diyalog içinde olan Usluer’in de bu yarışta kenarda duracağını düşünmüyorum.

Erdal Çakıcıer, Serhan Taşdemir, Erman Gölet, Yücel Yenilmez, Ertan Koşarsoy, İbrahim Serhan, Volkan Yücel gibi isimlerin kime ya da kimlere destek vereceği de önemli.

Çünkü bu yerel seçim görüyoruz ki diğerlerinden farklı ve kritik bir seçim olacak.

Yılmaz Hoca adayım ya da değilim demese bile konuşmalarında verdiği sinyaller sanki yeniden aday olmayacağı yönünde…

Ahmet Ataç yıllardır istediği Büyükşehir Belediye Başkanlığı için haklı olarak daha fazla beklemek istemiyor.

Kazım Kurt Büyükşehir Belediyesini istemekle birlikte Ataç’ın aday yapılmasını da çok kabul etmeyecek bir yapıya sahip.

İYİ Parti mutlaka tüm belediyeler için iddialı adaylar çıkartacak ve diğer seçime kıyasla Nebi Hatipoğlu, Emine Edizgil gibi pozitif artıları var.

AK Parti’de Bakan Dönmez’in avantajıyla daha etkin isimlerle seçime girebilir.

Hepsinden öte iş dünyasının gözde ve favori isimlerini bu seçim aday olarak görme ihtimali giderek yükseliyor.

Celalettin Kesikbaş ve Metin Güler’in aday olduğu partinin seçime daha önde başlayacağı da ortada.

İşte tüm bunlar seçimde belirlenecek adayların CHP için ince elenip, sık dokunması gerekliliğini artırıyor ve buna karar verme aşamasında etkin olmak isteyen aktörler parti içinde hızlıca organize olma ve yerel seçime örgüt gücüyle etkin bir şekilde girmek, istedikleri ismin aday gösterilmesi için ipleri ele almak isteyecekler.

28 Mayıs seçimi geçsin, süreç biraz ilerlesin bu varsayım ve iddiaları daha fazla konuşacağız. Göreceksiniz…