- Gürhan Albayrak listede yok     

Eskişehir Sanayi Odasında seçim sürecinin ardından yönetim kurulu belirlendi. Listede dikkat çeken bir değişiklik var. Kesikbaş ile uzun süredir yol arkadaşlığı yapan Gürhan Albayrak bu kez yönetim dışında kalmış. Bu değişikliğin sebebi Gürhan Albayrak’ın birkaç içinde Ak Parti İl Başkanı olabileceğinin sinyali olabilir. Celalettin Başkan Recep Taşel konusunda yaşadığı hatadan ders çıkarmış olacak ki, bu kez tedbirli davranmış. Ancak Albayrak’da İl Başkanı olursa ESO hem CHP hem de AK Parti İl Başkanını belirleyerek dikkat çeken bir işe imza atmış olacak.

- Osman Yüksel’in fotoğrafını kim kaldırdı?

AK Parti İl Başkanlığının olduğu katta eskiden partinin kurucu kadrolarının yer aldığı fotoğraflar vardı. Geçtiğimiz gün bir dostum aradı. Partinin kurucularından Osman Yüksel’in fotoğrafını duvardan kaldırmışlar dedi. Hatta katta bulunan sekretere sorduğunu ve bilmiyorum cevabını aldığını daha sonra yönetimden birine sorduğunu ve Osman Başkan MHP ile görüştüğü için partiden ihraç edildi, o yüzden fotoğrafı kaldırıldı dediğini söyledi. Şaşırdım ve iki soru sormak istiyorum.

1- Osman Yüksel’in fotoğrafını kim kaldırdı? 2- Bu gerekçe doğru mu? Ve bu gerekçe doğruysa AK Parti ile MHP ittifak değiller mi?

- CHP’li Meclis üyesi Kadir Kodak kimden 3. sıra sözü aldı?

Şu an Odunpazarı Belediyesi meclisinde yer alan CHP’li Kadir Kodak uzun süredir milletvekili adaylığı için nabız yokluyor. Sürekli ziyaretler yapan ve kendini göstermeye çalışan Kodak’ın kendi işlerine de ara verdiği söyleniyor.

Aday adaylığı herkes gibi Kadir Kodak içinde en tabii haktır. Ancak Kodak’ın yakın çevresinde yer alan bazı kişilere 3. sıra adayı olacağım, bunun için söz aldım dediği ile ilgili duyumlar var. Özellikle muhacir camiası içinde bunun sıklıkla konuşulduğunu duydum. Fakat 3. sıra sözü aldı mı? Aldıysa bu sözü kim verdi merak ediyorum.

- Kadir Bıyık devam edecek

Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık ile ilgili yeni dönemde milletvekili adayı olacağı yönünde duyumlar alıyordum. Ancak son gelen bilgiler tam tersi yönde. Bıyık’ın Çifteler Belediye Başkanı olarak bir dönem daha aday olacağı ve MHP Genel Merkezinden bu yönde bir talep geldiği söyleniyor. İlçede yapılan kamuoyu araştırmasına göre de Bıyık’ın aday olması halinde zorlanmayacağı konuşulanlar arasında.

- İYİ Parti yönetiminde değişiklik olacak

 

İyi parti Emine Edizgil yönetiminde il kongresine gidecek. Aday çıkar mı, çıkmaz mı onu ilerleyen günlerde göreceğiz. Ancak Edizgil tek aday olsa bile yönetim kurulunda bazı değişiklikler olacağı kesin. Genel Merkezin milletvekili olmak isteyenler yönetimlerde olmasın tavsiyesine uyan birçok ismin yeniden yönetime girmeyeceği ve bu sayının 5,6 kişiye ulaştığı konuşuluyor. Demek ki aday adaylığından önce kendini göstermek isteyen yönetici sayısı epey fazlaymış.