Farkında mısınız?

10 gün öncesine kadar nice ismin zikredildiği yerel seçim pratiği son günlerde daraldı ve favori isimlerin sayısı bir elin parmaklarıyla gösterilir oldu.

Bunun en büyük haseplerinden biri özgül ağırlığı bulunduğu her partide diğer mevkidaşlarından daha farklı konumlanan Nebi Hatipoğlu diyebilirim.

Malumunuz kendisi AK Parti saflarına katılıncaya kadar partinin Büyükşehir aday listesi epey geniş ve sürprizlere açık bir şekilde konumlanmıştı.

Şu an büyük bir sürpriz olmaz ise Hatipoğlu’nu AK Parti Büyükşehir Adayı olarak göreceğiz.

Ancak Genel Başkan Erdoğan’ın iki dudağı arasından halen daha Celalettin Kesikbaş ismi çıkması az ama olasılığı olan bir gerçek olarak kenarda dursun.

AK Parti’den bahis açmışken devam edelim.

Odunpazarı Belediyesi aday adayları için şehrin en popüler ve rağbet gören noktasıydı. İş süreci resmileştirmeye geldiğinde rakam biraz seyreldi. Ve şu an aday adaylığını açıklayanlar içinde en favori ve güçlü ismin Murat Özcan olduğunu diğer aday adayları da dillendirmekten çekinmiyor. Şehir Kamuoyu Odunpazarı Belediyesini Murat Özcan’a emanet etmeye hazır bir kanaat içinde.

Tepebaşı Ahmet Ataç’ın adaylık olasılığına bağlı olarak yarışın AK Parti adına en zayıf noktası diyebiliriz. Ahmet Sivri’nin erken başladığı sürece Pınar Turhanoğlu, Mustafa Birsen ve Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca eklemlendi. İbre ilk bakışta Sivri lehine gözükse dahi Dündar Ünlü sürprizine kendini hazırlamak isteyen sayısı epey fazla…

Gelelim CHP’ye…

CHP’de anket meselesi ile başlayan kaos üstü örtülmek istense dahi çok başarılı olamadı.

Kazım Kurt’un Ekrem İmamoğlu ile yaptığı toplantının Büyükerşen ve kurmayları arasında sebep olduğu panik havası sosyal medyayı yakından takip edenlerin dikkatinden kaçmadı.

Büyükşehir için hayırlı haber bekleyen Ataç cephesi ise bu kez yoğurdu üfleyerek yiyor ve süreci sessiz, sakin bir şekilde takibe devam ediyor.

Ancak kurultaydan önce siyasi süreci bitti denilen Odunpazarı kanadının şimdi sadece Odunpazarı ile yetinmeyip daha fazlasını isteyecek bir seviye ulaştığını da görmezden gelemeyiz.

Hal böyle olunca Garip Yıldırım dışında CHP’den resmi aday adaylığı başvurusunda bulunan herhangi bir isme rastlamadık.

Yerelde çeyrek asırdır iktidarda olan temsilcileri olan CHP’nin henüz 5 aday adayı dahi çıkartamayacak kadar köşeye sıkışmış, demokratik mücadeleden umudu kesmiş ve halen dah hamle yapmak için Büyükerşen’in ne yapacağına bakıyor olması bence hazin bir sezon finali gibi…

Aday adayı değil adayım diyen, esnaf ziyaretlerinde gaz kesmeyen partililerin de sesi soluğu kesilmiş gözüktüğü için ortaya şu atmosferde bir iddia koyabilmek gerçekten imkânsız.

Kaldı ki CHP’nin anket dediği şeyin aslında kafasında planladığı aday listesine karşı örgütün ve oluşabilecek tepkilerin gazını alacak bir yönlendirme olacağı şüphesi giderilmesi zor bir güvensizlik arz ediyor.

MHP ve İYİ Parti adına uzun uzun bir şey yazmaya gerek yok.

İYİ Parti son günlerde Genel Merkez kanadında yaşanan hezeyanın ıstırabını yaşıyor. İyi niyetli Eskişehir teşkilatları için zor bir dönem.

Melih Aydın CHP ve AK Parti rekabetinden nasıl pozitif bir kar elde ederim diye düşünürken Tepebaşı aday arayışını sürdürüyor.

MHP Erdoğan ve Bahçeli arasında gerçekleşen ikili görüşmelere odaklandı. İttifaktan Tepebaşı Belediyesi MHP’ye kalır mı diye bekleyişte olanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Şayet istenen alınırsa Tepebaşı için güçlü bir aday çıkartma olasılığı epey yüksek.

Özetlemek gerekirse Eskişehir’de süreç sıkıştı, favori aday sayısı azaldı ancak bekleyiş devam ediyor. Yarın AK Parti içinde yaşanacak ve sonucunu kimsenin bilmeyeceği teşkilat temayülünden sonra belki bazı şeyler hızlanır diyelim.

Hafta içi yorumlarımıza devam ederiz…