Yaşadığımız bu acı günlerde gündemi başka meseleler meşgul etsin istemem ama bazı konularda sessiz ve sorgusuz kalmayı da kabul etmiyorum.

Çocuklar  “Celal abi birkaç gün dinlen” dedi. Tamam dedim, bekledim.  

Artık bu sürenin dolduğunu düşünerek çok merak uyandıran hatta hakkında soruşturma açılması gerektiğini düşündüğüm bir vakayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sevgili dostlarım

Abdurrahman Yıldırım’ı biliyorsunuz. ESOGÜ Personel İşleri Daire Başkanı kendisi.

Yaşadığımız bu acı felaketin ertesi günü bir yardım kampanyası başlatmış.

Zaten usul ve esaslara aykırı olan şey yani yazımın konusu da bu kampanya.

Kişiler hele ki resmi makamlarda görevli kişiler bildiğim kadarıyla herhangi bir onay almadan bağış toplayamaz.

Ancak sayın Yıldırım ben toplayayım demiş.

Üniversitenin resmi mail hesabından tüm personele bir mail gönderilmiş.

Mail’de şunlar yazıyor

Dün yaşadığımız deprem felaketi dolayısıyla Üniversitemiz Personel Daire Başkanı Abdurrahman Yıldırım bir yardım organizasyonu başlatmış ve dün Diyarbakır’a doğru yola çıkmıştır. Yardım İBAN üzerinden alınacak ve bizzat kendisine iletilecektir. Başkan’da bu yardımları deprem bölgesinde direkt kendi iletecektir. Yardım etmek isteyen arkadaşlar aşağıdaki IBAN numarasından yardımlarını yapabilirler

haber-icerik

İşin niyet kısmını sorgulayacak değilim. Kendisi iyi niyetle böyle bir şey yapayım demiş olabilir. Ancak kişisel çevresi yerine Üniversite’nin resmi hesabından personele mail atılması ve bunların bir kuruluş yerine direkt kendisi tarafından elden iletileceği ile ilgili bir organizasyon bana pek normal gelmedi.

Yıldırım bir yardım kuruluşu değil, bir vakıf ya da dernek değil. Yani bağış toplamaya yetkili, izinli ve bunu Üniversite personeliyle kurumsal olarak yürütecek sorumlu da değil.

Ancak sadece kendisi değil bu maili atan, Yıldırım’ın kendi IBAN numarasını paylaşmakta ve toplanan paraları çekerek elden dağıtmasında belli ki yanındaki hiç kimse bir abes görmemiş.

Şimdi Abdurrahman Yıldırım’ın hesabında ne kadar bağış toplandı, toplanan bağışlardan kimlere ne yardımı yapıldı bilgimiz yok!

Bağış toplamaya yetkili büyük kurumların bile şeffaflık içinde yürüttüğü bu tür işlerin bu kadar aleni ve rahatça olması ESOGÜ gibi önemli bir kurumun personel daire başkanı tarafından yapılması uygun kaçmamış.

Personelin mail adreslerini görev gereği bilmek ayrı şey, bunu biliyor olmanın yani görevinin avantajını kullanarak kendi İBAN’ına yardım toplamak ayrı bir şey.

Üstelik deprem için toplanan yardımları memleketi olan Diyarbakır’da elden takdim edeceğinin beyan edilmesi de yardım için memleket torpili mi gibi başka bir soruyu da akıllara getiriyor.

Yukarıda da belirttim dostlarım, niyet gayet iyi olabilir ama yapılan iş bana göre doğru değil hatta skandal niteliktedir.

Söz konusu mail ile ilgili fotoğrafı buraya ekliyor ve konuyla ilgili tüm sorumluluğu ESOGÜ Rektörlüğü ile Eskişehir Valiliği’ne bırakıyorum.

Ancak konuyla ilgili takipte olacağım. Kamuoyu umarım kısa süre içinde aydınlatılır.