Hemen heyecan yapmayın sevgili dostlar... Hoca derken, istifa derken kast ettiğim kişi Eskişehirspor Teknik Direktörü Cüneyt Biçer...

Malumunuz bir tarafı Eskişehir Biçer köyüne dayanan Cüneyt Biçer bu sezonun başında büyük umutlar ve beklentilerle Eskisehirspor'un başına geçti. 

Beklenti diyorum çünkü kendisi TFF 3. ligin tecrübeli, kariyer sahibi isimlerinden birisi olarak bilhassa bu sebeple transfer edildi. 

Eskisehirspor yönetimi ise bunca dar boğaz içinde kalktı 1 milyon TL gibi bir ücreti Cüneyt Hocaya peşin ödedi. Veyahut bana gelen bilgiler bu yönde oldu. 

Netice itibariyle sezon başladığında şampiyonluk değilse bile bu ligde zorlanmayacağımızı en kötü ligin orta sıralarında yer almanın mümkün olacağını düşünüyordum. 

Geçen sene ki kadronun korunması, futbolcuların kafasının daha rahat olacağı sözleşmeler ve en azından borçlardan kaynaklı puan silme cezası yok diye oldukça umutluydum.

Olmadı... 

Eskisehirspor ile Cüneyt Hocanın yıldızı bir türlü uyuşmadı. Lig başladığından bu yana Eskisehirspor'un 3 puan aldığı bir karşılaşma göremedik. 
Kupa maçlarında ise şansımız yaver gitmedi ve elendik. 

Oynadığımız takımlar içinde elbette güçlü olanlar var fakat en azından kendi seyircimiz önünde ne takım ne Cüneyt hocanın sahayı mutlu terk ettiği bir mücadeleye tanık olamadık. 

Geçen sene daha güçlü takımlar karşısında zaman zaman kök söktüren takım gitmiş yerine 3 pas yapmaktan aciz bir takım gelmiş. Kupa maçında TV'den izlediğim ve hiç beğenmediğim takım için konuştuğum çok kişi bugüne kadar ki en iyi futbol deyince "eyvah" dedim. 

Bizim bu sene işimiz çok zor. Bu oyun en iyisi ise biz kimi yeneceğiz? 

Artık şakası kalmayan, telafisi olmayan ve duygusal davranma lüksünün olmadığı bir köprüden geçiyoruz. 

Eskisehirspor yönetim kurulu radikal bir karar almak için mutlaka acele etmeli diye düşünüyorum. Lakin maliyetler ele alındığında bu hamlenin sadece yönetim değil bence Cüneyt Biçer tarafından yapılması daha sağlıklı olacaktır. 

Bende Cüneyt Hoca hem gidişata bakmalı ve olmuyor demeli hem de kendisine gelirken peşin ücret veren yönetimi zora sokmadan kendisi istifa etmeli. 

Bir tarafı Eskişehir'li birisi olarak kendisini kimseyi zora sokmadan istifaya davet ediyor ve emekleri için teşekkür ediyorum. 

Eskisehirspor yönetimi ise uzun uzun düşünmeden ve geçmişe saplanıp kalmadan bir karar almalı ve Hoca işinde bugüne kadar en etkili sonucu alan Coşkun Demirbakan ismini bir kez daha düşünmeli. 
Elbette benim ki bir öneri, masada başka bir isim vardır ve sağlıklı sonuç verecektir ona da sözüm yok. Ancak akılda herhangi bir isim yok ise Coşkun Hoca düşünülmeli diye acizane bir tavsiye benimkisi...