Sevgili dostlar ben bir gazeteci değilim.

Bu işi maaş alarak yapan genç kardeşlerime veya yıllardır titizlik içinde takip ettiğim bu işin artık kıdemli kalemlerine ahkam kesecek haddi kendimde bulamam. Fakat beni huylandıran, rahatsız eden bazı şeyleri yazmaktan da geri duramayacağım.

Eskişehir kamuoyunda dikkatimi çeken bir husus var.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a orantısız bir haksızlık yapıldığını düşünmekteyim.

Asli sebebini bilmiyorum. Belki iletişim konusunda bir sorun var. Belki perde arkasında yaşanan aklımın yetmediği sorunlar yaşanmış olabilir. Belki de Kurt'un ekibi ile ilgili bazen gündeme gelen iddialardan kaynaklıdır.

Ancak basında birkaç isim dışında sürekli Kazım Kurt ismini yermek, eleştirmek için sıra bekleyen veyahut rakiplerini övgüyle kucaklamak için aportta bekleyenler olduğunu düşünüyorum.

Çünkü Eskişehirspor ve benzinlik konusunda Kurt'a gösterilen tavır bana kalırsa tam anlamıyla insafsızlıktır.

Altın yumurtlayan tavuğu kesen zihniyet, yumurtlamak yerine sürekli tavsiye verenlere neden ise hiç ses çıkartmıyor.

Sevgili dostlar Kazım Kurt ve Eskişehirspor sevgisi bir samimiyet testine sokulmamalıdır.

Bu şehrin iktidar cephesi Eskişehirspor’un gidişatını şu isme emanet, bu isim ilgilensin, zamanında neler yaptık gibi cümlelerle geçiştirirken Kazım Kurt hala Eskişehirspor’a yaptığı yardımla yargılanıyor. En zor zamanda yaptığı billboard desteği yüzünden tefe konuluyor. Bugün Kurt'a benzinlik ihalesine gayri yasal olarak Eskişehirspor’a ver diyen Murat Özcan aynı zamanda daha önce verilen Billboard ihalesini sorgulayan isimlerden biri değil mi?

Yani sevgili dostlarım, hakkaniyet koşulları gereğince Kurt'a yapılan ofansif yüklenmenin biraz nizami sınır dışına taştığı ortadadır.

Evet, Kazım Kurt ve Pazaryeri projesi hakkında eleştiriler önemlidir. Pazarcı projenin neresinde kalıyor sorgulanmalıdır.

Evet, Kazım Kurt'a 2023 yılı bütçesi hakkında muhalefet de yapılmalı ve sorgulanmalıdır. Bunlar işin tabiatı gereği çok olağan şeylerdir.

Ama Kazım Kurt'a Eskişehirspor üzerinden bir test yapmaya kalkmak bana göre büyük bir vefasızlık olur.