Dün akşam Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen bir araya geldiler.

Aslında ilk kez bir araya gelmiyorlar. O yüzden bu birlikteliğin enteresan ya da haber değeri adına büyük bir önemi yok.

Ancak bu bir araya gelişin sebebi ilerleyen günlerde yapılacak CHP kongresinde tüm başkanların uzlaştığı bir ortak aday görüşmesi olacağı lanse edildi. O yüzden dün herkesin gözü kulağı bu toplantıya çevrildi.

Toplantıdan somut bir isim çıkmadı.

Dedikodulara bakarsak 3 Başkan tüm seçenekleri sıralamış Murat Sönmez, Yavuz Metin ve ismini öğrenemesem bile bir kadın aday üzerinde konuşulduğu iddia ediliyor. Ancak ağırlık kimde şu an için net bir bilgi yok.

Ben bu bir araya gelme öyküsünün özellikle kamuoyuna servis edildiğini düşünüyorum. Dağınık, kavgalı, kişiselleşen ayrılıkların üstünü örtmek ve kongre sürecinden itibaren CHP’nin yerel seçim sürecini daha derli toplu, daha kaostan uzak yürütmek için Büyükerşen’in Ataç ve Kurt ile böyle bir yol izlemek istediğini ve kamuoyuna CHP adına “ortak, beraber, uzlaşı” gibi bir havayı yansıtmak için bir araya gelindiğini düşünüyorum.

Günün sonunda ise ortak aday konusunda bence kararı verecek olan isim Yılmaz Büyükerşen diye iddia edebilirim.

Biliyorsunuz bu konuda zaten Ataç delege ve kongre işlerine çok müdahil olmak istemeyen, Yılmaz Hoca ve onun desteklediği aday konusunda sorun çıkartmayan bir isim.

Kazım Kurt ise son dönemlerde Büyükerşen’e ve kongre sürecine dair daha yumuşak, daha uyumlu mesajlar vermeye başladı.

Geçtiğimiz kongre ve sonrasında yaşananların CHP’ye katkı sunmayacağını ve yerel seçimde kendisini de zora sokacağını düşünerek bu kez söz hakkını Büyükerşen’e verecek gibi gözüküyor.

Yani kim olur bilemem ama kim olacağına karar verecek kişi Yılmaz Büyükerşen olacak.

Zaten Kazım Kurt’a yakın bazı isimlerin eskiden çok sevdiği ve Büyükerşen ile Ataç tarafından pek kabul görmeyen Recep Taşel’e karşı eleştirisel, katı hatta hiç dost olmamış gibi söylemleri de bunun bir nişanesi gibi.

Sonuç olarak ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.

Karşımıza çıkacak isim yukarıda dillendirdiğimiz isimlerden birisi de olabilir. Büyük bir sürpriz ile geçtiğimiz kongrede aday olan Abdülkadir Adar gibi Yılmaz Hocanın gönlünden geçen başka bir isim de olabilir.

Ancak bu hamle netleşirse yerel seçim ile ilgili daha önce yaptığımız bazı tespitleri de güncelleyip yeniden sizlerle paylaşacağız demektir.

Bakalım, neler olacak!