Yaklaşık 2 ay önce Yılmaz Büyükerşen “Yeniden Adayım” dedi.

Hem Eskişehir hem de ülke kamuoyunda bu adaylık konusu günlerce konuşuldu, tartışıldı.

Ben ise tam o günlerde bir yazı kaleme aldım ve “Büyükerşen Aday Olmayacak” diye aksi istikamette bir iddia ortaya koydum.

Aradan 2 ay geçti.

Büyükerşen’in aday olacağını iddia edenler yavaş yavaş Hoca bırakacak, hoca çekilecek, yeniden aday olmayabilir demeye başladı.

Benim o gün kaleme aldığım yazıda dile getirdiğim gerekçeleri çoğu insandan duymaya ve Hocanın yerine kim aday olacak sorularına muhatap olmaya başladım.

Bugün ise yine akışın tersi istikametinde kendi iddia ettiğim şeyin bile karşısında bir güncelleme yapıyor ve “Büyükerşen Kesin Aday” diye bir not düşmek istiyorum.

Neden böyle keskin bir dönüş yaptım, ne değişti diye soracak olursanız hemen söyleyeyim.  

“Büyükerşen’in aday olma konusunda önündeki tüm engeller kaldırıldı”

Büyükerşen istese bile CHP Genel Merkezi geçen haftaya kadar Büyükerşen’in adaylığını veto eden bir düşünceye sahipti. Parti kurmayları içinde Büyükerşen’in yaşı ile ilgili rahatsızlıklarını öne sürenler ve adaylığına karşı çıkan isimler vardı.

Üstelik Büyükerşen’in Eskişehir’de eskisi kadar iddialı bir aday olamayacağını düşünen ve ittifaksız kazanılacağına inanmayan bazı isimler bu adaylığı istemiyordu.

Ancak bu engel ve istemeyenlere rağmen Genel Başkan Kılıçdaroğlu kararını verdi. Büyükerşen’in yeniden aday olacağını dile getirdi ve bununla ilgili olarak CHP’nin önde gelen isimlerinden bir kadın siyasetçiye de bu işin dizayn edilmesi ve örgütlenmesi için talimat verildi.

Tabi bu durumun olgunlaşmasında gazeteci Fatih Altaylı’nın yaptığı çıkışın da bir payı var.

Altaylı’nın Ekrem İmamoğlu ve Büyükerşen’i yeniden aday yapmayacaklar çıkışı İmamoğlu ve Büyükerşen’i mağdur etti. CHP’de Genel Başkan Adayı çıkmaması ile ilgili eleştiriler de aynı sepete girince Kılıçdaroğlu bir bir hamlelerini yaptı.

İmamoğlu adayımız diyerek vetosunu kaldırdı.

Özgür Özel’in Genel Başkan Adaylığını duyurarak kurultayda yarış olacağını müjdeledi ve muhtemelen dün kendisine birkaç gün içinde de kamuoyuna Büyükerşen’in adaylığını tebliğ edecektir.

Belki CHP il kongresine genel merkez adına katılacak isim de bu gelişmeyi tam kongre esnasında duyurabilir.

Yani benim iddiam değil olayların seyri değişti ve sürece dair tespitim güncellendi.

Biliyorsunuz Takvim’de “Ay Tutulması” yazdığı için Ay tutulmaz.

Ay tutulması yaşanacağı bilindiği için yazılır….

Bilmem anlatabildim mi?