Kurtuluş Kapalı Pazar yeri Eskişehir için çok kıymetli bir alan.

Orada bulunan onlarca pazarcı esnafı yıllardır pek çok sorunla mücadele etti.

Adı kapalı olsa bile Pazar yeri 4 mevsimin etkisini hissedecek kadar kötü ve kusurlu bir alandı. Yağmur, kar, soğuk derken bir müdahale için geç bile kalındı.

Ancak sadece Pazar yeri değil aynı zamanda çarşı alanı diye tabir ettiğimiz bölgenin yoğun trafiği ve Pazar çevresinde oluşan büyük kargaşa da giderilmesi gereken sıkıntılardan biriydi.

Mal getiren kamyonlar, sivil araçlar, dolmuş durakları derken mevcut halin ne kadar sıkıntılı olduğunu herkes biliyor.

Geçtiğimiz günlerde bu alanın yıkım süreci başladı.

Yaklaşık 1 sene içinde daha güzel, daha cazibeli, daha konforlu bir Pazar alanı olacağı söylendi ve pazarcı esnafı içinde ileride bulunan bir sokakta geçici olarak tezgah açma olanağı sunuldu.

Her gün tezgah açan pazarcı için bu çözüm pek verimli olmasa da ileride yaşanacak güzel günler adına bu palyatif çözüme katlanılır diye düşündük.

Fakat yine geçtiğimiz günlerde kulağımıza gelen bazı gelişmeler oldu.

İddiaya göre bölgenin ve çevresinin rahatlaması için yapılacak olan binanın otopark kısmının olmayacağı söylendi.

O kötü durumda bile mevcut olan yer altı otoparkının kapatılacağı, doldurulma işlemiyle alanın hepten otoparksız kalacağı iddia edildi.

Şaşırmadım dersem yalan olur.

Mevcut bir otopark olmasa ve sıfırdan yapılacak olsa maliyeti yüksek diye bir gerekçe sunulabilir. Ancak var olan otoparkı genişletmek ve daha verimli hale getirmek varken neden doldurulsun, neden kullanıma kapatılsın?

Bizim çocuklarla konuştum ve dahası olduğunu öğrendim. Yine bir iddiaya göre bu alanda dolgu malzemesi olarak kullanılacak hafriyatın hemen yakınlarda bulunan ve yıkım işlemi başlanan eski otogardan getirileceği söyleniyormuş.

Yani eski otogarın yıkımından ortaya çıkacak toprak zahmetsizce kapalı Pazar alanında kullanılacakmış.

Sevgili dostlar ben böyle bir söylentiyi mantıklı bulmuyorum ama paylaşmadan edemedim.

Dilerim ki Büyükşehir Belediyesi yetkilileri kısa sürede bu dedikoduların sonunu getirecek açıklamayı yapar ve Eskişehir halkını rahatlatırlar.

Çünkü giderek sıkıntılı hale gelen ve insanların konfor alanını adeta gasp eden bu trafik kaosunun önüne geçebilmek adına çarşı veya merkez dediğimiz alanda daha çok otoparka ihtiyaç var.

Var olanı kapatarak bir çözüm elde edemeyeceğimiz gibi bölgeye yaptığımız yeni Pazar alanının cazibesini de öldürmüş oluruz.

Lütfen bu konuda daha duyarlı ve daha fedakar bir tutum izleyelim.

Bir yanlış yapılmış bile olsa dönmesini bilelim.