Çok yakın bir geçmişe kadar herkes Odunpazarı Belediyesi’nin akıbetini merak ediyordu. AK Parti’nin neredeyse tüm önde gelen isimleri aday adaylığını Odunpazarı’ndan koymuş, aday oldukları taktirde mutlak bir galibiyete inanmış haldeydi.

Gel zaman git zaman evdeki hesap çarşıya uymadı. AK Parti iddiasını seçim dönemine taşıyamadı. Kazım Kurt’un karşısında muhalefet edebilecek güç ve etkinlikte bir isim kalmadı. Kazım Kurt i seçim ve siyaset konusunda sahip olduğu hünerlerini yeniden sergilediği bir döneme girince rakipleri ile arasındaki makası epey açtı.

Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse Kurt bugüne kadar parti içi ve rakipleriyle defalarca yarışa girmiş ve zaman zaman zorlansa dahi zafere ulaşmayı bilen bir isim. Bu kez iddia ediyorum ki en az zorlanacağı seçime giriyor.

Bir kere Kurt’un rakipleri kitlesel anlamda mevcut tercihi değiştirecek kadar güçlü değiller. Özkan Alp iddialı olduğunu söylese dahi 400 bin kişilik bir seçim mahallinde kendini anlatması, tanıtması ve seçmeni ikna etmesi için önünde yeterli zaman ve elinde sihirli bir değnek yok.

Emine Edizgil tecrübeli bir isim ama alacağı oylar sadece CHP kitlesinden olmayacak. Bilakis MHP ve AK Parti seçmeninden daha fazla oy alacağını öngörmek zor olmaz.

Garip Yıldırım ise adaylığını açıkladığı an itibariyle kendisi ile çelişen bir sürece start verdi.

2 ay önce CHP Büyükşehir Aday Adayı olan bir ismin şu an Cumhur İttifakı ile birlikte hareket eden DSP’den aday olmasını anlamak mümkün değil. Seçmen bu adaylığı kazanmaktan ziyade kaybettirmek ya da AK Parti’ye kazandırma adına yapılmış bir hamle gibi değerlendiriyor ve geçmişte yapılan hataları unutmuyor. Bu yüzden Yıldırım’ın çok büyük ve sonucu etkileyecek bir oy alacağını düşünmüyorum.

Bir de eksik, gedikleri olsa dahi son 5 senede CHP’li yerel yönetimler içinde taş üstüne taş koymuş bir Kazım Kurt olduğunu inkâr edemeyiz.

Sayısı 100 olmasa dahi yapılmış onca kreşi, kapalı Pazar ve kültür merkezini, koca çınar yaşlı bakım merkezini, halk merkezlerini unutmamak lazım. Haliyle Odunpazarı Belediyesi’nin hizmet adına önemli artıları yadsınamaz.

Önemli artılardan birisi de Kurt’un meclis listesinde bulunan yeni yüzler diyebilirim.

Kadın, genç ve ön seçim demokrasisi ile oluşan meclis listesini ben gayet beğendim.

İnci Şentuna, Çağrı Özeçoğlu, Ayhan Sülük, Uğur Yıldız gibi yeni ve kendi alanlarında etkin isimler Kurt’un elini ziyadesiyle güçlendirecektir.

Bu vesileyle kalan 23 gün içinde bir mucize olmaz ise Kurt seçimleri rakiplerinin epey önünde tamamlar. Geçtiğimiz seçimden daha net ve meclis üstünlüğü daha fazla bir sonuç benim içim şaşırtıcı olmaz.

Hatta AK Partililerin sadece Murat Özcan ve Burhan Sakallı değil Volkan Doğan’ın kulaklarını bol bol çınlattıkları bir seçim gecesine tanıklık edebiliriz.