Güler Ezgi Doğan Turan

CHP Kütahya Milletvekili Adayıydı… 

Çok yakından tanıdığım, kirli, puslu diye tabir ettiğimiz siyasetin tertemiz isimlerinden birisidir.

Ailesi sebebiyle henüz konuşmayı öğrendiği yaşlardan itibaren Kütahya gibi CHP’li olmanın ve kalmanın zor olduğu bir şehirde örgütün çok çok içinde yer almış bir iş kadını…

Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olup, yüksek lisans eğitimini de burada tamamlamış, İngilizceye ana dili gibi hâkim.

Kütahya, İlçeleri ve Eskişehir dahil olmak üzere 20’den fazla şubesi olan Doğan Eğitim Kurumlarının Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyor.

Kütahya Sanayi ve Ticaret Odasında meslek komitesi üyesi,

KÜGİAD’da Başkan Yardımcısı

Ve seçim öncesine kadar CHP Kütahya Belediye Meclis Üyesi olarak başarılı bir görev dönemini ardında bıraktı.

Babası örgütte çeşitli kademelerde görev yapmış, Kütahya’nın zor dönemlerinde Milletvekili Adayı olmuş yani tepeden tırnağa CHP’li…

Başta parti örgütü olmak üzere hemen hemen tüm STK’lar, kadınlar, kamuoyu kendisini destekliyor, güveniyor ve temsilcisi olarak TBMM’de görmek istiyor.

Buraya kadar her şey çok güzel ve Kütahya için müthiş, ortalamanın çok üstünden bir vekil profili görüyoruz… 

Peki CHP Genel Merkezi bu profili nasıl değerlendiriyor biliyor musunuz?

1 Milletvekilinin zor çıktığı Kütahya’da ancak 3. Sıraya koyuyor…

1. Sıradan TBMM’ye giren Ali Fazıl Kasap Kütahya Ak Parti kurucularından, Kütahya Birlik Vakfı kurucu üyelerinden ve 2 dönem önce Ak Parti’den aday adayı olmuş bir isim.

Aldık, kabul ettik …

2. Sıradan aday yapılan isim Ahmet Sunar

Saadet Partisi kontenjanından listede yer alan ve CHP ile alakası olmayan bir isim.

Yani CHP’li Çağdaş, genç ve Cumhuriyet sevdalısı bir isme partisi ancak 3. Sıradan, sen seçilme, seçilme umudun da olmasın denilen bir yerden görev vermiş.

Şimdi mecliste oluşan vekil dağılımına bakıp, CHP’nin neden başarısız olduğunu soran, merak edenler oluyor ya, acep ne olduğunu, neden olduğunu anlamak için kafamızı 80 km yanı başımıza çevirsek yetmez mi?

Orada yaşanan Türkiye’nin her yerinde yaşanan şeyin özeti değil mi?

Kendi seçmenine, kendi tabanına, sivil toplumun tepkilerine, isteklerine karşılık vermeyenlerin bu sonuca şaşırması normal mi?

Sevgili Güler Ezgi Doğan Turan

Aynı zamanda hemşerimiz olduğu için şahsen çok üzüldüm…

Umarım siyasi hayatını doğduğu değil, doyduğu ve yaşadığı şehir olan Eskişehir’de devam ettirir ve yapısına uygun olan bu şehirde hak ettiği karşılığı alır diye umut ediyorum.

Yolun açık olsun sevgili kardeşim…