Eskişehirspor ile Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı arasında ne yaşandı bilmiyorum. Sadece bazı tahminlerim var. Ancak şunu biliyorum ki Nabi Avcı Eskişehirspor’a hissettirir bir şekilde uzak duruyor.

Hatta uzak durmak bir yana bazen Avcı’nın bile isteye tepki gösterdiğini düşünüyorum.

Bırakın para pul işlerini, manevi yönlerde ve basit tescil işlerinde bile bu bariz tepki ortada.

Türk dünyası sürecinde kulübün yönetimine dahi karışan, hatta bazı gazetecilerin iddiasına göre Mesut Hoşcan’ın istifa etmesini engelleyip, aday ol destek vereceğiz diyen Avcı’nın bu hali kendisine yakışmıyor.

En son hadise ise Atatürk stadyumu ile ilgili tescil meselesi…

Stadyumun eski adı Atatürk, zaten yıllardır bende dahil herkes bu stadyuma yeni değil Atatürk stadyumu diye hitap ediyor.

Eskişehir’de bu konuyla ilgili herkes ortak görüşte ve uzun yıllardır bu düşüncesini dile getirdi.

Sonra Nabi Avcı ve Emine Nur Günay bu sesleri duymuş olacak ki dedik, millet bahçesinde Eskişehir’e bir müjde vereceğiz dediler.

Sonra dediler ki, çifte müjdemiz var. Hem yeni stadyumun ismini Atatürk olarak tescil ettireceğiz, hem de Millet bahçesinin ismini Recep Tayyip Erdoğan olarak tescilleyeceğiz.

Hatırlarsınız mutlaka o günlerde çok kişi bu durumu müjde olarak kabul etmedi. Denildi ki sırf Millet bahçesinin ismini Recep Tayyip Erdoğan yapmak için stadyuma Atatürk ismi veriliyor.

Valla ben Recep Tayyip Erdoğan ismine karşı değildim ama bu şekilde kısasa kısas bir algı oluştuğu konusunda vatandaşlarla aynı görüşe sahibim.

Nitekim bu toplantıdan kısa bir süre gördük ki Millet bahçesinin tescil işlemi oluverdi. Artık resmi yazışmalar da dâhil bu alana R. T. Erdoğan Millet Bahçesi deniliyor.

Ama aradan aylar geçmesine rağmen stadyum ismi herkes Atatürk demesine rağmen resmi olarak Yeni Stadyum olarak geçmeye devam ediyor.

Nabi Avcı kusura bakmasın ama bu çok büyük bir eksik hatta kusurdur.

Böylesi güçlü bir iktidar temsilcisi bir söz veriyor. İnsanlara bunu müjde diye duyuruyor ve bu aylar sonra bile hayata geçmiyor ise bunda bir kasıt aramak son derece olağandır.

O yüzden Nabi Avcı ne yapıp etmeli ve bu tescil işini hızlandırmalı. Üstelik tescilden sonra sakın yeniden müjde diye bir açıklama, bir kamuoyu duyurusu yapmamalı.

Şayet bu tescilsizlik devam ederse hem AK Parti hem de Nabi Avcı’ya gerek Eskişehirspor gerek ise Atatürk konusunda kocaman bir eksi yazılmaya ve dedikodular türemeye devam eder.