AK Parti milletvekili Emine Nur Günay benim için çok değerli, çok kıymetli bir isimdir.

Bilim insanı olarak elde ettiği kariyer karşısında kesinlikle şapka çıkartılır.

Üstelik bilim titrini siyasetle birleştirip bir dönem ülkenin en hassas, en stratejik ekonomi kurullarının kurmay isimlerinden biri olarak da başarılı işlere imza atmıştır.

Eskişehir milletvekili olarak görev yaptığı süreç ise şehir merkezi adına pek aktif olmasa dahi ilçeler adına bereketli, çalışkan, artı olarak değerlendirilebilir.

Fakat Emine hanımın tüm bu meziyetlerine rağmen kendini ifade ederken zorlandığını ya da beraber görev yaptığı ekip arkadaşlarının fazlaca dikkatsiz, özensiz olduğunu düşünmekteyim.

Bilmem dikkatinizi çekti mi? Emine hanım Eskişehir esnafını gezmiş, hatırlarını sormuş, oturup onlarla hem sohbet edip hem çay içmiş.

Ekonominin bu kadar kötü, iktidarın esnaf nazarında bu kadar yıprandığı dönemde bu ziyareti gerçekleştirmek hem bir cesaret hem de önemli bir saha çalışması.

Fakat bu ziyarete dair yapılan açıklamaya bakıyorum. Çevirip, çevirip yeniden okuyorum olmuyor. O kadar bariz ve rahatsız edici hatalar var ki, bu kadar kıymetli bir akademisyen ve artık tecrübeli siyasetçiye yakışmıyor.

Okur okumaz dedim ki, Emine hanım bu iş olmamış!

Emine hanım açıklamasında demiş ki, ben ekonomik sürecin yansımaları görmek için sahaya tek başıma Tebdil-i kıyafet ile çıktım?

Yahu milletvekillerinin bir üniforması, standart bir kıyafeti mi var?

Veyahut milletvekilleri padişah, sultan mı ki, tebdil-i kıyafet içinde olsun.

Eminim niyeti bu değil ama ifade biçimi bana biraz nahoş geldi.  

Bir başka rahatsız edici husus ise açıklamada yapılan “normalleşme” vurgusu...

Emine hanım diyor ki; Pandemi sürecinden bu yana en çok darboğazı esnaf hissetti ama son dönemlerde ekonomi normalleşmeye başladı. Bunu yaptığım ziyaretlerde hissettim.

Bir başka milletvekili bunu söylese belki garip olmaz. Fakat Emine Hanım aynı zamanda bir ekonomi profesörü olduğu için bu tespitin bağlı bulunduğu partinin metazorisi ile yapıldığını düşünmemek elde değil.

Daha önceki gün ziyaret ettiği esnafın yani ticarethanelerin elektrik faturalarına yüzde 50 zam gelmişken, esnafın ekonomisi normalleşiyor diye bir ifade bana pek samimi gelmedi.

Hatta bu cümleler bir esnafın ağzından çıktıysa demek ki ziyaret edilen esnaf partili diye bir düşünce hasıl oldu kafamın içinde.

Bu yüzden ziyaretin kendisi kadar açıklama kısmının da önemli olduğunu hatırlatmak ve yaklaşan seçim sürecinde özellikle dost, ahbap ziyaretleri ile sürekli fotoğraf veren politikacıların daha özenli olmalarını rica ediyorum.