Normal koşullarda dün yani 26 Şubat Pazar günü Eskişehir Yunus Emre Esnaf Kefalet Kooperatifinde bir seçim olacaktı.

Ancak uzun süredir hazırlığı yapılan, yeri tutulan, organizasyonu ile ilgili her şeyin tamamladığı bu seçim olağanüstü bir şekilde iptal edildi.

Sevgili dostlarım olağanüstü diyorum çünkü ülkemizin yaşadığı deprem aslında Eskişehir’de bu seçimle herhangi bir bağı olmamasına rağmen gerekçe sebebi olarak gösterilmiş.

Depremin etkilediği Kayseri’de bile yapıldığı söylenen bu kooperatif seçiminin Eskişehir’de neden iptal edildiğini anlamak gerçekten güç…

Çünkü deprem nedeniyle seçimin iptal edilmesi için yoğun mesai harcayan ismin Eskişehir Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen olduğunu sağır sultan bile duymuş.

Birsen ve ona destek olan diğer oda başkanları depremin önemli ve esnafı etkileyen bir olay olduğunu öne sürmüşler.

Hatta bu gerekçeden önce seçimin yapılacağı salonu öne sürerek ertelensin istemişler ama o kabul olmamış. Çünkü 1 hafta önce aynı salonda başka bir kooperatifin hem de daha büyük bir kooperatifin seçimi yapılmış.   

Bu itiraz sonuç getirmediği için bu kez deprem öne sürülmüş ve bu bahane ile seçim iptal ettirilmiş.

Fakat kafamı kurcalayan, beni rahatsız eden bir başka husus var.

Daha doğrusu herkesin konuştuğu bir iddia var.

Ekrem Birsen ve onla hareket eden bazı oda başkanları bu felaket yaşandığı zaman tatildelermiş. Ve felakete rağmen tatillerini sonlandırmamış. Tatil bittikten sonra Eskişehir’e dönmüşler.

Tatil yapar, yapmaz bu kısmında değilim. Ancak tatili kesip dönmeye değer bulunmayan bir depremin iş kooperatif seçimine geldiğinde gerekçe olarak öne atılması beni rahatsız etti.

Üstelik seçim iptal olduğu için kooperatifin 300 bin lira kadar zarara uğradığı da söyleniyor. O zaman bu zararın da tanzim edilmesi gerekir değil mi?

Konuyla ilgili herkesin cevap hakkı var ama öncelikle seçimde yarışacak başkan adaylarına sesleniyor ve bu iptal kararı ile ilgili onların ne düşündüğünü çok merak ediyorum.

Bakalım, onlar ne diyecekler?