AK Parti teşkilat başkanlarının tamamı görevinden istifa etti.

İl Başkanı Zihni Çalışkan, Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar ve Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu üçlüsü artık teşkilat başkanı değiller.

İstifa eden isimlerden Çalışkan’ın milletvekili adaylığı için güçlü bir aktör olduğunu biliyoruz. Öte yandan Çizmelioğlu’da aday adaylığı için onay almış ve iddialı olduğunu ifade ediyormuş.

İstifa eden diğer ilçe başkanı Ali Acar’ın ise milletvekili olmayı düşünmediği ama istifa ederek seçim sürecinde oluşacak yeni teşkilatlara uyum sağlamak için böyle bir karar aldığını duydum.

Yeni teşkilatlanma süreci ise herkese malum olduğu gibi bir dizi temayül ve mülakat ile başladı.

İl Başkanı olarak geçmişten aşina olduğumuz ve Birlik Vakfının destek verdiği Süleyman Reyhan göreve atandı.

Ancak Ankara’ya çağırılan çok sayıda partili ile sadece İl Başkanı değil ilçe teşkilatları ile ilgili fikir alınmış.

Genel Merkez hem Tepebaşı hem de Odunpazarı için hafta sonuna kadar yeni teşkilat başkanlarını atayacakmış.

Tepebaşı için net bir duyumum yok ancak Odunpazarı İlçe Başkanlığı konusunda partililerin favorisi Metin Tezişçi gibi gözüküyor.

İsmi daha öncede gündeme gelen Tezişçi’nin seveni ve destekleyeni oldukça fazla.

Birkaç gündür sürekli ondan bahseden ve Odunpazarı’nı geçmişe götürür diye arkasında duyan AK Partililere rastlıyorum.

Biliyorsunuz Odunpazarı parti için kritiktir. Nihayetinde Burhan Sakallı ile iki dönem belediye yönetiminin kazanıldığı ve geçen dönem Volkan Doğan’ın kıl payı ile belediye başkanlığını kaçırdığı bir yer Odunpazarı.

Fakat seçimden sonra CHP’li Kazım Kurt’a karşı etkili, sürdürülebilir bir muhalefet ortamı oluşmadı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un verdiği vaatlerin çoğu yerine bile getirilememesine rağmen ilçe teşkilatı Kurt’u ve CHP’yi istendiği gibi sıkıştıramadı.

Uzun zamandan bu yana Odunpazarı’nda sürekli Volkan Doğan zamanını özledik diyenler, eski günleri arayanların şikayetlerini de çok kez duyduk ve dile getirdik.

O yüzden Tezişçi’nin bu boşluğu doldurması ve dağılan teşkilat yapısını doldurmak için ideal bir isim olduğunun ısrarla altı çiziliyor.

Kendisi istekli mi, böyle bir talebi oldu mu bilmiyorum. Nihayetinde şehrin ticaret hayatında köklü, izi olan ve sevilen bir ailesinin ferdi olarak böyle bir talebi olmayabilir.

Ama partinin kritik bir döneminde böyle bir sorumluluk alarak rüştünü ispat etme isteği de seçenekler arasında duruyor.

Şayet göreve talipli ise ve partililerin hakkındaki düşüncesi genel merkezde esas alınıyorsa bana göre iyi bir seçim yapılmış olur.

Genel merkez görüşleri almış ve Cuma gününe kadar nihai kararını verecekmiş.

Bakalım AK Parti ilçe teşkilatlarını seçim sürecinde kimlere emanet edecek, beraberce göreceğiz. Çıkan sonuçları da ayrıca o zaman değerlendireceğiz.