Ahmet Sivri grubu adına yaptığı açıklamada;

"Kocakır mevkiindeki mevcut alanın yanında inşa edilecek yeni bir atık tesisine yönelik söz alıyorum.

Şehrimizde fay hattının geçtiği noktada olan daha da önemlisi kuş uçuşu yaklaşık 500 metre doğusunda Sarısungur Göleti olan, bazı mahalllere şebeke suyu sağlandığı için de ayrıca önemli olan bu gölete komşu yeni bir atık tesisi inşa etmek doğru değildir.

Böyle akılla ve bilimle bağdaşmayan bir proje ile nasıl bu bölgeye bir tesis kurulur akıl alır gibi değil. Bu risk bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından bilindiği halde buraya nasıl tesis kurulur anlamıyorum.

Burada hem deprem riski var, hem kötü koku var, hem Sarısungur Göleti'ne negatif etki var, hem de vahşi hayvan ve sinek, böcek çeken bir tesis Seyitgazi yolunun hemen kenarında yer alıyor.

Prof. Kozak: "Yapacak Çok İş Var" Prof. Kozak: "Yapacak Çok İş Var"

6 Şubat depremlerinde gördük ki doğru yere doğru inşaat yapmak çok önemli. Dünyanın hiçbir yerinde böylesine insan sağlığı göz ardı edilerek plansızca yapılan bir başka iş yoktur.

Biz katı atık tesisine değil, yapıldığı yere karşıyız." ifadelerine yer verdi.

Sivri'nin grubu adına konuşmasına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Ayşe Ünlüce;

"Katı atık tesisimiz kapasite artırmak durumunda. Aynı zamanda bizim tesisimiz Avrupa'nın sayılı tesislerinden biri. Bu konuda mütevazı olamayacağım büyükşehir katı atık konusunda çok iyi çalışıyor. Avrupa'ya gidip bu tarz tesisleri incelediğimizde biz daha önce bunları yapmıştık, öndeyiz diyoruz. Bu sebeple sızdırma ve koku gibi problemler olacağını düşünmüyorum. Zaten ilgili arkadaşlarımız da gerekli etütleri yaptı.

Zemin konusunda da planlamacı arkadaşlarımız bu konuda sıkı çalıştı. Planlar ona göre yapıldı. Ancak sizin önerinizi de dikkate alacağım. Arkadaşlarımız yaptıkları çalışmaları tekrar gözden geçirecek ancak; sorun oluşturacak bir şey çıkacağını sanmıyorum." şeklinde cevap verdi.

Editör: Buğrahan Doğangil