Sahipsiz hesapların teyakkuzu hedefine ulaştı. “Bizden değilseniz hiçsiniz.” zorbalığı tüm hızıyla devam ediyor. 

Ülkece organize kötülüğe alışık olmasak verilen tepkileri doğal sayacağız. Ancak yaşadıklarımız, ziftli kalplerin hasetçe duyguları. Bu yüzden gerçeğe dönüştürmedikleri fantezi dünyalarını, bizim yaşam tarzımız üzerinde kurgulayıp keyif aldığımız dakikalara pornografik senaryo uyduruyorlar. Hattâ daha kötüsü ve kanı dinmez yaramız, bu fanteziler tarikat yurtlarında nice hayatı karartıyor.  

Hayatsızlar. Hayatsızlar ki yaşamın sıradan çeşitliliğine el açanlar, ruhlarındaki gizli özentiliğe zeval getiriyor. Öfkeniz bünyenize ağır geliyorsa pilates kursu da bir seçenek. Gerçi Dede Korkut Parkında onu da yasaklamıştınız. Yasaklamayı bırakırsanız öneri bulmakta zorlanmayacağım.

Hakikati kabullenmeyerek değiştiremezsiniz. Şarap ve biranın tarihsel seyrinde mihenk taşı, şu an yaşadığımız ulvi topraklar. Arpa, buğday, pirinç maltı; üzüm, kayısı, anason, şerbetçi otu için elverişli, bereketli topraklarımız… Kimseler içmezse siz aç kalırsınız. İçenin günahı kişisel, garibanın vergisiyle şatafata kavuşmanın günahı kamusal. 

Artniyetin Tabiatı

Mantık örgüsündeki silsile basitçe şöyle:

Festivale çeyrek kala kurgu sahnelenmeye hazır, alarmın işaretini bekliyor. Ne hikmetse her eylem hazırlık süreci bitmeye yakın meydana getiriliyor. Savunma, itiraz, karşı koyuş, açıklama gayreti ve iptalin iptali gerekli süreyi bulamıyor. Şaşmaz takvim. 

Düzenlenecek  yeni festivaller için cesaret kırma çabası. Üstlenici firmalar olası iptalleri düşünerek peşinen vazgeçecek…

Özel işletmeye ait bir tesiste, yasal yükümlülüklerin çiğnenmemesine rağmen sırf alkol temalı olduğu için iptal edildi. Güvenlik kaygısı kılıfında öne sürülen karşı çıkışlar, gerçek güvenliğimiz söz konusu olunca niyeyse dillendirilmiyor? Korunaksız sınırlar, muhtelif örgütlere bağlı sığınmacılar, demografik yapıdaki bozulmalar, madde kullanımındaki devasa artış güvenlik kaygını yeterince dürtmüyor mu? En çok sen mi düşünüyorsun sokaktaki gencin esenliğini? Hadi oradan!  

Kahve de bizden bira da bizim… Kahve içen de vatan evladı alkol alan da… Fakat Allah’ın yargısını kendinde gören kul bizden değil. Oylarımız da sizin değil.