Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca ve yönetim kurulunun dün gerçekleşen basın toplantısı ile ilgili birçok not, birçok detaydan bahsedebiliriz.

Lakin benim aklımda kalan, en radikal ve olumlu gördüğüm şey başlıkta yer alan gelişmedir.

Bilmeyenler, merak edenler, nedir bu 10 milyon TL diye soranlar için uzatmadan belirteyim.

Biliyorsunuz Eskişehirspor tesislerinde önemli bir yatırım gerçekleşiyor.

Bir yandan kulüp harika bir tesis binası kazanırken diğer yandan yeni antrenman sahaları ile birlikte yepyeni 2 halı saha kazanacak.

İnşaat yüzde 80 seviyesine geldi, muhtemelen yeni sezonda çevre düzenlemesi dahil tamamen sona ermiş olacak.

Tesislerin girişinde bulunan 2 halı saha da kısa süre içinde Eskişehirspor kulübüne tahsis edilmiş olacak.

İnşaatı bitmeden o halı sahaları işletmek için niyetlenen, kulüple görüşüp 10 yıllığına işletmesini almak isteyen ve yönetime bu sahaları ihaleye çıkarın diye teklifte bulunan fazlaca kişi var.

Üstelik o 2 sahanın 10 yıllığına özel bir işletmeye tahsis edilmesi karşılığında kulüp en az 10 milyon TL değerinde bir kaynak bulacak.

Ancak Erkan Koca ve yönetimi ezberi bozarak bu teklifleri değerlendirmeye almıyor.

“Bu sahaları kulübümüz işletecek ve aylık 100, 150 bin TL gibi bir geliri kulübe sürekli kaynak olarak değerlendirecek” diyorlar.

Eskişehirspor’un sistemi çökmüş, biz bu sistemi değiştirmek ve kalıcı gelirler oluşturacak bir model için çaba harcıyoruz diyen Koca ve yönetimi için nereden bakarsanız “kral hareket”

Hatta abartıyor olabilirim ama bugüne kadar her tesisi ihaleye vermiş ve kalıcı gelir konusunda hep har vuran, harman savuran bir gelenek içinde bu karar bence bir “devrim” niteliğindedir.

Bir düşünün,

Amatör lige düşmüşsünüz, futbolcular alacaklarını bekliyor, acilen 4,5 milyon lira para bulmanız ve bu sezon çıkmak için mücadele etmek zorundasınız. Ancak size en az 10 milyon gelir getirecek bir teklifi kulübün 10 yılını daha ipotek ettirmeyiz diye reddediyorsunuz…

İyi niyet ve güven konusunda bence mükemmel bir iş…

Koca ve arkadaşları bu çöken sistemi onarabilir mi? Bir yandan sportif başarıyı sağlayıp, diğer yandan bu mali enkazın içinde gerçekten değişime imza atabilir mi? Bunu zaman gösterecek.

Zaten sistem değişirse Eskişehirspor asıl o zaman kurtulacak, bunu biliyoruz.

Ve bu zorlu süreçte tüm yönetimi kolaylıklar diliyoruz.

Öte yandan kulübün maddi sıkıntısı için gökten zembille bir destek gelmeyecek. Bu noktada gözümüz seçilmiş vekillerde. Siyasi iradenin seçim sürecinde dile getirdiği destek konusunda biraz aceleci davranmalı ki, hepimiz inanç tazeleyelim ve önümüze bakalım.