Seçimle ilgili tahminimi biliyorsunuz.

Eskişehir’den TBMM’ye gidecek 6 temsilci konusunda şu an 2 Ak Parti – 2 CHP – 1 İYİ Parti diyor ve 1 Vekilin ise süreç içinde yerini bulacağını düşünüyorum.

Bu süreç hem ülke genelindeki konjonktür hem de Eskişehir’de yapılacak aday listeleri ve sıralaması ile ilgili olacak.

Yani bir parti ülke genelinde iyi bir hava yakalar, Eskişehir’de de iyi bir aday listesi yapar ise şu an boşta duran 1 vekili hanesine yazdırabilir.

Bu MHP’de olabilir. Ak Parti veya CHP vekil sayısını 3’leyebilir, İYİ Parti’de meclise 2 vekil gönderebilir. Biraz beklemek ve ona göre yeniden değerlendirmek gerekiyor.

Yaptığım bu tespite geçtiğimiz gün Ak Parti kanadından bir arkadaş itiraz etti.

“Biz yine 3 vekil çıkartır, Eskişehir’de 1. parti oluruz, seçimden sonra görüşürüz abi” diye ekledi.

Bende “Her şey mümkün 3 olabilirsiniz ama pek aklım kesmiyor. Ak Parti seçim döneminde çok evladını yedi, aynı hataları tekrar ederse bırakın 3 vekili 2’ye sahip çıkmaya bakın” dedim.

Sohbet bu tatlı atışmalarla devam ederken konu aday listesine geldi. Aday listesi ile ilgili isimler sıralanırken dikkatimi çeken bir şey oldu.

Birbirinden farklı Ak Partili tanıdıklarım hep aynı şeyi yapıyor.

İlk sıra için: Fatih Dönmez, Hasan Basri Yalçın, Harun Karacan ve Fethi Fahri Kaya ile Burhan Sakallı gibi birden fazla isim sayıyor.

Ancak listenin 2. Sırası için herkesin tek adayı var. O da Zihni Çalışkan…

Bugüne kadar yapılan tahminlerde hep Çalışkan isminin olması ise bana göre tesadüf değil.

5 sene boyunca il başkanlığı yapmış ve zor bir dönemde partinin irtifasını yükseltmiş bir ismi teşkilat hak ettiği yerde görmek istiyor.

Geçmiş seçimlerde Dündar Ünlü’ye yapılan haksızlık tekerrür etmesin, bunca emek ve teşkilatın gücü dağılmasın diye bu isteğini dile getirmek ve talep etmekten de çekinmiyor.

Ve objektif olmak gerekirse bunu iddia eden tüm partililer son derece haklı…

İl Başkanlığının son 1 senesi adeta milletvekili gibi çalışan, Eskişehirspor konusunda Unakıtan’dan bugüne kadar taraftarın bağrına samimiyetle bastığı tek isim olarak Çalışkan listenin 2. Sırasından öteye konmamalı.

Daha önce uzun uzun yazmıştım. Eskişehirspor bugün bir umudun eteğinden tutmuş ise, seneye yeniden şampiyonluk şarkıları söylemeye hazırlanıyorsa bunda en büyük pay sahiplerinden biri Zihni Çalışkan’dır. Protokolde değil maratonun hemen üstünde loca alarak hem takımı hem taraftarı izleyen bir adamın Eskişehirspor’a vereceği katkı bununla sınırlı kalmayacaktır. O yüzden Çalışkan bana göre 1 değil 2 – 0 öndedir.

Biliyorum ki hayatında Ak Parti’ye oy vermemiş, partinin muhalifi olan isimler dahi Ak Parti’den birileri vekil olacak ise Zihni Çalışkan mutlaka o listede yer almalı diye düşünüyor.

Velhasıl Ak Parti gibi tüm partilerin az hata yapması gereken bir süreç yaşanıyor.

Aday listeleri özenle, sadece partinin değil şehrinde teveccühü düşünülerek oluşturmalı ve geçmiş hatalar tekrarlanmamalı.

En az hata yapan hanesine 1 vekil daha katar…