Ak Parti Eskişehir’de ne yapıyor, daha doğrusu ne yapmak istiyor diye sorsak yeridir.            

Zira geçtiğimiz seçimlerde yaşanan ve teşkilatı paramparça yapan hamlelerin bu kez 2023 versiyonunu izliyor gibiyiz.

Yıllardır Zihni Çalışkan’ın liderliğinde belki de biraz zorlanarak oluşturulan olumlu hava temayül süreciyle daha iyi olacağına tekrar başa saran bir hale büründü.

İl Başkanlığı için Birlik Vakfı destekli Süleyman Reyhan atandı. Bir kısım partili itiraz etse dahi il yönetiminden bir atama olduğu için anlaşılabilir ve tolere edilir bir karar diyelim.

Fakat iş ilçe başkan atamalarına geldiğinde ortaya çıkan sonuç daha önce tolere edilen kararları bile yeniden sorgular hale geldi.

Özellikle Odunpazarı İlçe Başkanlığına atanan Ümit Sezer isminin parti tabanında coşku ve hevesle değil, fazlaca itiraz ve hayal kırıklığı ile karşılandığını söylemek için alim olmaya gerek yok.

Geçenlerde dile getirmiştim. Odunpazarı Ak Parti için kritik ve stratejik bir ilçe durumunda. Başka bir deyişle Eskişehir’de partinin kalesi olacak bir yer var ise burası Odunpazarı diyebiliriz.

Hatırlayın bir önceki yerel seçimde Volkan Doğan eleştirilse dahi öyle bir oy aldı ki ülke genelinde partinin en yüksek oy aldığı ilçelerden birisi Odunpazarı oldu.

Bu başarının sırrı Volkan Doğan’ın yıllardır ilçe teşkilatında yaptığı aktif çalışma ve teşkilatın birlik, bütünlük adına ilçede gösterdiği tavırdı.

Ali Acar Doğan’dan sonra görevi teslim aldı, iyi ve başarılı bir insan olmasına rağmen beklenti çok yüksek olduğu için kimine göre istenilen performansı gösteremedi.

Acar’ın istifasından sonra da gözler Odunpazarı için atanacak isme çevrildi.

Görüştüğümüz, konuştuğumuz partililerin kafasında birkaç isim vardı. Ancak Ümit Sezer ismini şahsen herhangi bir partiliden duymadım.

Ne zaman atama oldu ve Sezer’e Odunpazarı emanet edildi, o zaman ismini duymaya başladım. Kararın ardından pek çok telefon görüşmesi, partiye sitem eden pek çok kişiyi dinledim ve bende partililer gibi Ak Parti Genel Merkezinin ne yapmak istediğini gerçekten merak ettim.

Bu kararın verilme sebebi nedir düşünüyorum.

Çünkü tabanın istediği ve kamuoyunda öne çıkan isim açık ve net Metin Tezişçi…

Ankara’ya çağırılan ve görüşü alınan partililerin de az çok hangi isimler lehinde olduklarını biliyor, duyuyoruz.

O halde Genel Merkezin başka bir düşüncesi, başka bir bildiği var diye düşünüyorum.

Ancak yine bir önceki seçimde Tepebaşı teşkilatının bir gecede nasıl küstürüldüğü ve Eskişehir’de partililerin nasıl bölündüğü aklıma geliyor.

O zaman diyorum ki Genel Merkezin biliyor ama doğruyu bilmiyor.

Cevabı biliyor olsa da, soruyu unutuyor.

Sonra aynı şeyleri yapıp, farklı sonuçlar bekliyor.