Eskişehir’de gençlik vurgusunu en yoğun yaşadığımız seçim dönemlerinden birindeyiz. 
İş söze geldiğinde hepimiz gençlere güveniyor, inanıyor, destekliyor ve onların siyaset sahnesinde de vitrine çıkması konusunda aynı fikirdeyiz. 

Ama icraata bakınca aynı şeyi göremiyoruz. Hayaller Eskişehir’den ötesine gidemiyor. Yani gençlere hayallerini soran, şehirle ilgili önceliklerini ve beklentilerini dert edinen sadece ESO var. Ötesi bol bol ihtiras ve gıybet dolu. 

Nasıl yapılacağından çok nasıl ve neden yapılamayacağını anlatanlara kalıyor sahne… 

Ancak bu kez seyri bozan, düzene dikleşen ve hak ettiğini almak isteyen bir özgün gençlik hareketine tanığız. 

Bu sadece Melih Aydın’ın İYİ Parti saflarında gerçekleştirdiği hamle ile sınırlı değil. 
Bana göre işin gözükmeyen kısmında yani buzdağının altında kalan bölümde ciddi bir kıpırdanma var. 

Sizin dikkatinizi çekti mi? Farkında mısınız? Bilmiyorum. 

Ama ben özellikle Ak Parti kanadında bu gençlik kıpırdanışını fazlasıyla gözlüyorum. 
Adın konmamış ama örgütlü ve güçlü hareket var gençlik saflarında. 
Güçlü diyorum çünkü bu hareketin sınırı sadece parti ile sınırlı değil. Partiye yakın ve uzak olan ama habitat içindeki pek çok STK ve gençlik hareketini de arkasını alan bir rüzgâr var. 

İş insanları, bürokratlar ve en önemlisi Eskişehirspor camiasını daha doğrusu taraftar hareketinin önemli bir kısmının da arkasında durduğu bir hareket… 

Buna bir gözlem diyebilirsiniz, kulisten taşan bir tespit gözüyle bakabilirsiniz hatta hislerime çok güvendiğim için biraz abartıyor diye de düşünebilirsiniz. 

Ancak gördüğüm şu ki, Ak Parti genliği artık kendine bir vitrin istiyor. 
Her seçim dönemi aşağı yukarı en çok çalışan, teşkilatın yükünü fazlasıyla çeken gençler bu yerel seçim döneminde hedefi bir tık yükseltmişe benziyor. 

Sanırım gençlerin hedefinde Tepebaşı Belediye Başkanlığı var. 
Yani gençler Tepebaşı için genç bir belediye başkan adayı ve meclis saflarında kendi temsileri yoğun olsun istiyor. Bu konuda yanı aday adaylığı konusunda dışarıya sızdırılmayan bir isim olduğunu ve istikşafı görüşmelerin sürdüğü ise tespitten ziyade kulağıma gelen bilgiler içinde yer alıyor. Konu Eskişehirspor’a kadar uzandığı için kulağım bu konuda epey dolgun. 

Velhasıl kelam… 
Hep aynı isimler ve tahminler üzerinde konuşuyoruz ama ilerleyen günlerde sürprizler, gündeme gelen farklı isim veya isimler de olması muhtemel. 
Söz konuşu gençlik olunca bir kenara bırakmayıp mutlaka ciddiye almalı diye düşünüyor ve bekliyorum. 

Bakalım bu gençlik kıpırdanışı nelere gebe olacak!