Ülkedeki 30 İsimden Biri Olmak

İyi, Kötü, Doğru, Yanlış tartışılır…

Kazanır, kazanmaz, istediğini alır, alamaz tartışılır…

Ancak genç bir profil olarak yerel seçim yarışına dahil olan, siyaseti biraz da zor bir seçenek içinde yapmaya göğüs germiş bir Melih Aydın’ı sanırım önce tebrik etmek gerekiyor.

35 yaşına gelmiş bir futbolcuya “artık yaşlısın” dediğimiz bir dünyada 35 yaşını aşmış birine çoluk, çocuk, acemi muamelesi yapmak bence büyük hatadır.

EBB Başkanına yaşı epey ilerledi diye eleştiri getiriyorsak ve Fatih Sultan Mehmet’in 15 yaşında İstanbul’u fethetmesi ile gurur duyuyorsak herhangi bir genç adayın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmasını normal karşılamalı ve eğer tartışacaksak, eğer eleştireceksek bundan daha iyi gerekçeler öne çıkarmalıyız.

Bardağın neresine baktığımız önemli!

Ben Melih Aydın’ın yaklaşık 1 senelik süreçte partisinin 30 Büyükşehir Adayından biri olmak için kat ettiği yolu taktirle karşılıyorum. Kazanması zor olsa bile meydan okuma cesaretini tebrik ediyorum. Ve konfor alanını bozarak bir yola girdiği, mücadele etmekten kaçınmadığı için teşekkür ediyorum.

Çünkü şehrimizin ve gençlerimizin biraz da bu cesarete ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

*** *** *** ****

Celalettin Kesikbaş İsmi Ağır Basıyor

 

 

Sadece bugün değil uzun zamandan bu yana ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın ismi ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı yan yana anılıyor.

Kesikbaş bütçesi sınırlı olan ESO koltuğunda öyle bir performans sergiledi, şehirle ESO arasında öyle bir iletişim kurdu ki herkes bu performansın yerel yönetime de yansıyacağı konusunda hem fikir.

Bu yüzden de Kesikbaş herhangi bir partiden başkan adayı olursa bu seçimi o partinin kazanma ihtimali yüksek diye düşünülüyor.

Kesikbaş’ın son 2 aydır ismi en çok Ak Parti ile anılıyor. Ak Partililerin önemli bir kısmı EBB seçimini kazanmak için tek çarenin Kesikbaş olduğunu iddia ediyor.

MHP kanadı da Cumhur İttifakı için en başarılı ismin Kesikbaş olduğu konusunda net bir tavır içinde.

Bundan 1 ay önce Kesikbaş’a karşı parti içinde sıcak bakmayanlar, seçimi kazansak bile Kesikbaş bizim partiden değil diye kaybetmeyi yeğleyenler vardı.

Ne oldu, nasıl oldu bilemiyorum lakin son günlerde bu çatlak sesler giderek azaldı. Hatta 1 ay önce kesinlikle Kesikbaş olmaz diyenler bile fikir değiştirip adayımız olursa diye tahminler yapıyor.

Ekim ayı bitmek üzere, aday isim ne zamana açıklanacak merakla bekliyoruz. Ancak süreç uzadıkça Kesikbaş isminin ağır bastığını ve daha çok kabul gördüğünü de altını çizerek belirtmek isterim.

*** **** *****

 

Odunpazarı İçin Talip Çok Ama…

Bu seçimin en kritik noktası şüphesiz Odunpazarı Belediyesi olacak.

CHP yola Kazım Kurt ile mi yoksa başka bir isimle mi devam edecek bilinmiyor.

İYİ Parti Emine Edizgil ile yeni bir oy rekoru kırabilecek mi? Bilinmiyor.

En merak edilen ise Ak Parti bu bölgede kimi aday yapacak?

Malumunuz Ak Parti cenahı içinde en fazla talibi olan yer Odunpazarı…

Murat Özcan, Hasan Hüseyin Köksal, Hamid Yüzügüllü, Özkan Alp, Süleyman Ekşi, Ayşe Fert Dökmeci, Hikmet Çelik gibi duyduğumuz nice isim var.

Bir de duymadığımız, nabız yoklayan, tepeden gelebilir diye düşünülen isimler var.

Talip çok ama, herkesin favori olduğunu söyleyemeyiz.

Bana göre en kuvvetli seçenek Murat Özcan…

Hem teşkilat desteği hem de onca yıllık emeği yadsınamaz durumda.

Ancak Özcan’ın dışında bir tahmin yapacak olursak iddialı bir iki isim daha sayabilirim.  

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Burhan Sakallı’nın da desteklediğini düşündüğüm Süleyman Ekşi ve Sağlık Sen Başkanı Hasan Hüseyin Köksal’da öne çıkan isimler arasında…

Bu isimlerde dışındaki seçenekler ise değerli isimler olmasına rağmen şanslarının çok yüksek olduğunu düşünmüyorum.

Ancak aday adayı sayısının fazla olması parti için bir zenginlik değil handikap olacaktır.

Talip fazla oldukça aday olamayacak ve aralarında partiye küsecek isim sayısı da çoğalacaktır. Bunu da unutmamak lazım…