Yıllardır siyaset gençleşsin, aktörler değişsin dedik.

Milletvekilleri, belediye başkanları ve dahi meclis üyeliklerinde tecrübeli isimler kadar gençlere ve yeni yüzlere de yer açılsın diye mevcut sistemi eleştirdik.

Hatta genç isimlerin ESO, ETO gibi odalarda yönetime girmesi, yerel yönetimlerde başkan yardımcılığı gibi önemli görevler almasını büyük sevinçle karşıladık.

Üstelik yanılmadık.

Kendilerine görev verilen gençler bu işi layıkıyla yaptı, enerji ve vizyonu ile hem diğerlerine cesaret aşıladı hem de büyüklere önemli mesajlar verdi.

Şüphesiz bu gençlerden birisi de Melih Aydın’dı!

1 sene önce “Kim bu Melih Aydın” diye sorduğumuz kişi bugün Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak karşımızda.

Kısa sürede partisinin en önemli aktörlerinden biri olan Melih Aydın aynı zamanda Türkiye’nin en genç BB Adaylarından biri olarak dikkat çekiyor.

Diğer partiler henüz adaylarını yeni açıklayıp, muhtemel küskünlükleri ve tepkileri gidermek, plan proje, çalışma takvimi, ekip gibi elzem oluşumlarını yeni yeni dizmeye çalışırken Aydın 6 ay önce aday olmanın avantajlarını yaşıyor.

26 Projesini hazırlamış, altyapılarını tamamlamış, seçim ofisini açmış, mahallelerde yaşayan nüfus, sandık sayısına kadar tüm ince detayları hatmetmiş.

Seçim sürecinde hangi promosyonlar kullanılacak tamamlanmış, el broşürleri basılmış, ekipler ve görev bölgelerine kadar hemen her şey hazır kıta bekliyor.

Yani diğer partilerin belirsizlikle geçirdiği zamanı boş geçmeyen ve tam tekmil bir hazırlık yapmış Melih Aydın’dan bahsediyoruz.

Öyle ki sömestr tatiline giren yüzbinlerce öğrenci için bile Eskişehir figürlerinden oluşan boyama kitapları düşünülmüş, basılmış üstelik dağıtılmaya başlanmış.

Bir söz var “gideceği yönü bilene her rüzgâr yardımcı olur” Aydın görünen o ki gideceği yönü iyi bilen ve enerjisini bu noktada doğru kullanan bir isim.

Üstelik büyük bir avantajı var.

Melih Aydın diğer EBB Adaylarının yaşadığı psikolojik baskıdan uzak ve rahat bir seçim süreci geçirecek.

Sandıktan ne çıkar, nasıl bir sonuçla karşılaşırız kestirmek zor.

Yarış CHP ve Ak Parti arasında geçecek gibi bir hava oluşsa dahi sürprizler yaşanabilir. Öte yandan Aydın’ın başarılı sayılması için seçim kazanmasına gerek yok. Partisinin oyunu korumak, artırmak dahi kendisini başarı kılacak.

Ve en önemlisi kendi kazanamasa dahi kimin kazanacağı kısmında en kritik noktalardan birisi de Melih Aydın’ın aldığı oylar olacak.

2 ay 10 günlük bir süreç var. Özellikle Şubat ortasında hararet ve rekabetin yükseleceğini tahmin ediyorum. O zaman yeniden mevcut duruma bir göz atar ve güncelleme yaparız. Ancak bugün Melih Aydın ile ilgili yorumumuzu tarihe not edelim.

Bir başkan genç ve stratejik aday olan Oğuz Beki ile ilgili de önümüzdeki günlerde yorumlarımı yapacağım.

Hatipoğlu ve Ünlüce hakkında nasıl olsa bol bol konuşacağımız için ben pozitif ayrımcılığımı güçlü gözükenlerden ziyade güce baş kaldıran gençlerle yapmak istiyorum.