AK Parti Odunpazarı ve Büyükşehir Grup Başkan Vekili Murat Özcan sadece son günlerin değil geride bıraktığımız 4,5 senelik sürecin en aktif isimlerinden.

Adı sürekli Odunpazarı Belediye Başkan adaylığı ile anılıyor.

Yaklaşan yerel seçim öncesinde henüz resmi olarak adayım demedi, bununla ilgili sorulara evet, düşünüyorum şeklinde bir cevap vermedi.

Tahmin ediyoruz ki parti temayülleri gereği bunu resmi olarak dillendirmiyor ama Odunpazarı için istekli olduğu, gönlünden böyle bir adaylık geçtiğini rahatlıkla iddia edebiliriz.

Üstelik adaylık konusunda Ak Parti’nin diğer aday adaylarına göre 1 değil 3-0 önde olduğunu da düşünüyorum. Yani iş resmileştiğinde Özcan’ın önü epey açık gözüküyor. Bana sorarsanız aday adayı bile olmadan ilan edilebilecek bir aktör.

Çünkü Murat Özcan tam Ak Parti tabanının isteyebileceği, iddia ortaya koyabileceği hatta potansiyeli ile Büyükşehir adayına katkı verebilecek kadar güçlü bir aday olur.

Şu kesin ki parti adına sürdürülebilir muhalefet konusunda parmakla gösterilen bir isim.

Uzun süredir teşkilatın içinde ve siyasi hafızası oldukça güçlü.

Aile ilişkileri çok iyi, mizacı sert gözükse bile iletişimi yüksek ve entelektüel birikimi şaşırtıcı derecede iyi bir profil sergiliyor.

Babalarından aldığı şirketini ticari başarı ile taçlandırmış ve şirketin başına ES koyacak kadar Eskişehir’i seven bir isim.

İnsanlar üstünde kredisi yüksek, partisine dışarıdan oy getirebilecek kadar geniş bir çevresi ve saygınlığı var.

Belediye meclislerini takip eden çoğu insan hak verecektir ki geride kalan süreçte Kazım Kurt ve Yılmaz Büyükerşen’i en zorlayan, en hazır cevap ve Ak Parti grubunu ayakta tutan isim de kendisi oldu.

Dolayısıyla Murat Özcan’ın aday olduğu taktirde seçimin en dikkat kesilen noktası Odunpazarı’nda ciddi bir rekabet ve çok renkli bir seçim sürecine tanık olacağımıza eminim.

Şayet tahmin ettiğimiz gibi bir adaylık düşünüyorsa Özcan’ın bu adaylığı için mutlaka birtakım hazırlıkları vardır. Tanıdığım kadarıyla proje ve vaatler konusunda ortaya hazırlıksız, sadece koltuk kazanayım diye çıkacak bir isim değil.

Dolayısıyla Ekim sonu netleşeceğini düşündüğüm bu süreci merakla bekliyorum.