Yerel seçimde aday veya adayı olmak isteyenler yavaş yavaş sahaya çıkıyor.

Bu kez tüm partiler seçime kendi adayıyla girmeyi planladıkları için olağandan daha fazla isim duymamız, şansının daha yüksek olacağını düşünen aktör olmasını pek tabii normal karşılıyorum.

Genelde duyduğumuz isimler bizi şaşırtmıyor. AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti kanadında kimler yerel seçim yolculuğuna çıkacak, kimler niyetli biliyoruz. Ancak son günlerde birkaç farklı kişiden duyduğum başarılı bir bürokratın ismi benim için sürpriz niteliğinde diyebilirim.

Bu isim şu an Şehir Hastanesi Başhekimi olarak görev yapan Yaşar Bildirici!

Sayın Bildirici sağlık alanında başarılı ve dikkat çeken bir bürokrat. Şehir Hastanesi’nde bugüne değin yaptığı görev ile niteliği yüksek işler başardı. Tanınırlığı yüksek, etkili bir isim.

Hatta kendisi ile ilgili geçtiğimiz dönemde de bazı söylentiler çıkmış ve Milletvekili Adayı olacağı dile getirilmişti. Ancak Bildirici böyle bir talepte bulunmadı. Söylentiler karşılık bulmadı. Ya niyetine girilmedi ya da boş bir söylentiydi.

Ancak son günlerde ismi İYİ Parti ile fazlaca anılır oldu.

Birkaç arkadaşım Bildirici’nin zaten milliyetçi kökenden geldiğini ve liderlik konusunda başarılı olduğunun altını çizerek İYİ Parti’den Büyükşehir veya merkez ilçe belediyelerinden birisi için aday olabileceğini dile getirdi.

Bana göre yakışır. Her ne kadar İYİ Parti içinde aday olmak için bir temayül süreci bekleniyor olsa bile Yaşar Bildirici isminin bu konuda da başarılı olabileceğini düşünüyorum.

Kendisi siyaset konusunda söylendiği kadar ilgili mi? Herhangi bir hamle yapacak mı? Bu konuda bekleyip göreceğiz. Ancak isminin hem genel hem de yerel seçimde gündeme gelmesi insana ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye düşündürüyor.