Bir dernek düşünün…

55 Ortakla A.Ş. kurmuşlar ve hiç kimse yüzde 3’ten fazla hisse alamayacak diye ortak karar almışlar…

Yap işlet devret kısmından işletme kısmını atmış ve Türkiye’de çok nadir örneklerden biri olan yap – devret modeli ile şehre ve Tepebaşı Belediyesi’ne kısa sürede biri çok amaçlı salon olmak üzere 2 değerli bina kazandırmışlar…

Üye olmak isteyenler içinde önemli bir kuralları var. Yönetim kurulunun tamamı onay verip oy birliği sağlanmadan üye kabul etmiyorlar.

Üye ve ortaklarıyla birlikte Eskişehir ekonomisinde ciddi bir yere sahipler. Öyle ki üyelerin bünyesinde çalışan sayısı 12, 13 bin kişi seviyelerinde, gerisini siz düşünün.

Kültür ve gelenekleri korumak ve geleceğe taşımak adına ciddi bir mesai veriyorlar. Aktif bir gençlik kurulu var. Balkanlar dahil olmak üzere sürekli bir ziyaret, etkinlik programı gerçekleştiriliyor.

Atatürk ve Cumhuriyet’e sıkı sıkıya bağlılar. Cumhuriyetin 100. Yılını pek çok kurum ve STK’dan daha güçlü, daha aktif daha samimi bir şekilde taçlandırıyorlar.

Hiç durmuyorlar!

Şehrin havacılığı için çok önemli bir havaalanı ve uçuş okulu projeleri var.

Yine yıllardır hepimizin seyrettiği sıcak su meselesine dair kolları sıvamış termal turizm için ayakları yere basan somut bir proje için kolları sıvamışlar.

Reklam yapmadan, siyasete bulaşmadan, farklı bir beklentiye girmeden işlerine odaklanıyorlar.

ERİAD’dan bahsediyorum.

Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nden…

Rüştü Şentuna Başkanlığında ortaya koydukları performans takdire şayan.

Kendimde bir Balkan Türk’ü olarak bu camianın bir parçası olmaktan bir kez daha gurur duydum.

Eskişehir için bir STK’dan fazlasını yapanlara sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

İyi ki Varlar!

***

Süper Amatör, Süper Maç

 

Eskişehir’de futbol deyince akla gelen tek şey elbette Eskişehirspor…

Ancak söz konusu amatör küme olunca bu sene diğer yıllardan daha renkli ve popüler diyebiliriz.

Bunun sebebi hem mevcut amatör takımların geçmişe oranla ekiplerine daha önem vermeleri hem de 2 Eylül ve Sümer Spor gibi yönetim kurullarıyla da iddialı, önemli isimlerin amatör spora katkı sunmaları…

Hal böyle olunca sosyal medya, basın ve futbol seven kitlede amatör maçlara daha büyük ilgi göstermeye bol taraftarlı ve heyecanı yüksek mücadeleler ortaya çıkmaya başladı.

Dün akşamda bunun en somut örneklerinden biri olan Sümer – 2 Eylül mücadelesi vardı.

Eskişehir derbisi olarak da nitelendiren karşılaşma bir erteleme maçıydı. Geçtiğimiz Cumartesi yağmur nedeniyle 32. Dakikada tatil edilen maçın kalanı ESOGÜ Stadyumunda oynandı ve süper amatör kümede ilk kez bir gece maçı seyrettik.

Tribünler epey doluydu. Şehrin futbol, iş, sivil toplum dünyasından fazlaca insan tribünlerdeydi.

Dışarıdan bakanlar için bir süper amatör maçından ziyade profesyonel futbol maçı gibi bir hava vardı.

Tribünlerde yaşanan birkaç nahoş ve küfürlü tezahürat dışında keyifli bir akşam yaşadık.

BAL hedefiyle yola çıkan 2 Eylül iddiasını 60 dakikaya sığdırdığı 3 golle perçinledi ve rakibi Sümer karşısında haklı bir galibiyet alarak yoluna devam etti.

Şahsen benimde bu sene ilk kez deneyim yaşadığım amatör liglerin adı gibi süper olduğunu söyleyebilirim.

Çok ciddi tesis ve saha eksiklerine rağmen takımların ortaya koyduğu performans bu şehrin neden bir futbol şehri olduğuna da delalet…

EASKF Başkanı Sadri Atam ve ekibinin de amatör sporun bu ivmesinde ciddi bir payı olduğu aşikâr. Umarım bu güzel ortam böyle değerlenerek devam eder ve temsiliyetler sezon sonunda daha fazla, daha anlamlı bir hale gelir.

Ben son dönemlerde kamuoyunun ismini sıkça duyduğu 2 Eylül Başkanı Safa Üstünbaş ve maç içindeki gerginliklere anında müdahale ederek olgunluğunu gösteren Sümerspor Başkanı Anıl Koçhan’ı tebrik ediyor başarılar diliyorum.

Eskişehir’de futbol seven ama daha önce amatör deneyimi yaşamamışları da hafta sonunda Üniversite Evleri, Abdurrahman Temel, ESOGÜ Stadyumunda bu maçları izlemeye davet ediyorum.