Bu portal üzerinde yaklaşık 50,60 yazı kaleme aldım. Bir gazeteci olmadığım hatta böyle bir iddiada dahi bulunmama rağmen yazılarıma gelen müspet-menfi yorumlarından çok memnun ve çok mutluyum.

Önceki yazım çerçevesinde de İYİ Parti kanadından pek çok kişi yazıma dair bazı yorumlarda bulunmuş. Hatta sinir ve öfkeden deliye döndüğünü tahmin ettiğim ruh halleri ile yorum yapanlarda olmuş. Hepsini aynı nizam ile kabul ediyor ve onlardan farklı olarak saygı duyuyorum.

Çünkü ben demokrasiyi içselleştirmiş, farklı ve bilhassa karşıt fikirlere zenginlik olarak bakan, tartışmaktan feyiz alan bir âdemoğluyum. İnşallah siyaset yapacağım, farklı olacağım iddiasıyla yola çıkan ama daha iktidarın i’si ile tanışmadan, karşı fikirlere ölçüsüz ifadelerle taarruz eden âdemoğulları da aynı tedrisattan geçerler.

Sevgili dostlarım ben İYİ Parti İl Başkanı Emine Edizgil kesinlikle seçimi kaybedecek ifadesini kullanmadım. Yarışın çok çetin ve fırtınalara gebe olacağını ifade ettim. Tepebaşı’nda daha doğrusu kendi mahallesi Batıkent dahilinde bile Emine Hanım’ın il başkanı olmasına rağmen 86 delegenin ancak 46’sının oyunu aldığı için bu bölgede arzu ettiği sonucu alamadığını ve kendi ifadesiyle “şimdi herkesi kucaklama zamanı” sözünden yola çıkarak 3 aydır il başkanı olan bir ismin bu açıklamayı zayıf kaldığı delege seçiminden sonra yapmasını yadırgadım.

Halen daha bu sözleri yadırgıyor ve önceki yazımın mıh gibi arkasında durduğumu belirtmek istiyorum.

Ancak bu düşüncelere saygısızca ve tek elden çıkmış bazı yorumlar var, aynı zaman diliminde, aynı skaladan atılmış ve hakaret niteliğine giren bu söylemlerin pek hoş olmadığı kadar sözde savunulan kişiye büyük zarar vereceğini defaatle belirtmek isterim.

Malumunuz parti hakkında derdimiz kişileri zorda bırakmak ve niyet okumak değil.

Genel Başkan kongre tek adaylı olsun istiyor, Türk ve ekibi kazansa bile görevden alınacak söylentilerini yayarak üyelere baskı yapanlar…

Genel merkeze çağrılıp genel başkan yardımcıları üzerinden fikri ve desteği değiştirilmeye çalışılanlar…

Parti ihtiyaçları için bazı iş adamları ile vekillik sözü verilir gibi etik olmayan alışverişler…

Sicilinde nice dosyanın olduğu partililer ve yakınları ile ilgili o kadar çok dedikodu var ki…

Bazıları ilkelerime sığmayan muzır neşriyat örneği bu söylentilerin detaylarını yazmaktan beni alıkoyuyor.

Ben aklı selim herkes gibi bir il yönetiminin milletvekili dahil genel seçim sürecini es geçip belediye üzerine odaklanmasının yanlışlığını ve iktidar olanın parti içi seçim süreçlerinde diğerlerine tahakküm kurma yanlışını eleştiriyorum.

Ama durum belli ki benim tahmin ettiğimden daha kritik ve sıkıntılı olacak ki, bazı taarruzlar ve uygunsuz ifadeler çok rahat baş göstermeye başlamış. Bu gerginlik pek İYİ değil. 

O yüzden bakacağız, takibe devam edeceğiz.

Süreci İYİ bildiğini iddia eden ve herkese ayar vermeye çalışan tarafların bazı notlarını kenara not edip gününü bekleyeceğiz.