İYİ Parti Tepebaşı delege seçimleri geçtiğimiz gün gerçekleştirildi.

İsmail Türk ve ekibi delege seçimlerinden büyük bir avantaj elde ederek çıktılar.

Kongrede aday olan ve mevcut il başkanı Emine Edizgil ise kendi mahallesindeki seçimde üyelerin yarısı kadar oy alamadı ve sıralamada epey geride kaldı.

Bu durum partililer için çok sürpriz olmadı ama Emine Hanım ve ekibi için görünen o ki biraz sürpriz olmuş. Zira delege seçimlerinden sonra yaptığı açıklama gayet düşündürücü oldu.

Edizgil açıklamasında şunu söyledi  “İl yönetimi olarak az zamanda çok ve büyük işler başardık. Şimdi daha az zamanda daha çok ve daha büyük işler başarmak azmindeyiz. Bunu da kimseyi ötekileştirmeden yapacağız. Mademki Tepebaşı üyelerimiz huzur ve güven istemiştir, bizler de herkesi kucaklayarak yolumuza devam edeceğiz. Devir sen – ben diye bölünmenin değil, “Biz” diye bütünleşmenin zamanıdır.

Yanlış olmasın diye açıklamayı birkaç kez okudum.

Çünkü açıklamada bir il başkanı için talihsiz ve malumun ilanı olan bazı ifadeler verdi.

Emine Hanım diyor ki “Mademki Tepebaşı üyelerimiz huzur ve güven istemiştir, bizler de herkesi kucaklayarak yolumuza devam edeceğiz.” 

O zaman şunu anlıyoruz. İl Başkanı Edizgil bugüne kadar sen-ben diye bir ayrım yapmış. Herkesi kucaklamamış olduğunu itiraf ediyor ve bundan sonra kucaklama kararı aldık diyor.

Bu kararı da Odunpazarı seçimlerinde üstün geldikten sonra değil Tepebaşı seçimlerinde delege bazında zayıf kaldıktan sonra söylüyor.

Yani düne kadar mutlaka aday çıkarır ve rakibin gücünü kırarım diye iddialı konuşan, net konuşan Edizgil, sonucun ardından karar değiştirmiş olacak ki, aday çıkartmama kararı almış.

Ben bu açıklamadan bunu anlıyorum.

Daha açıkça ifade etmem gerekir ki, daha önce kazanma ihtimali var diye düşünülen Tepebaşı’nda tablo pek iç açıcı olmayınca kaybedeceğimiz seçime girmeyelim ve birlik-beraberlik diye bir gerekçeyle bundan vazgeçtiğimizi ima edelim açıklamasıdır bu.

Yine açıklamanın devamında Emine Hanımın altını çizdiği bir hedef var…

Şimdi önümüzde tek bir hedef var 2023 genel seçimleri. Türkiye İYİ olacak, Eskişehir İYİ olacak!

İyi de hedef şimdi mi genel seçim oldu diye sormazlar mı?

Çünkü Emine Hanım seçildiğinden bu yana ziyaret ettiği her yerde Odunpazarı Belediyesi ve yerel seçimlerden bahis açıyor. Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu’nun tek muhalefeti yerel yönetimlere ve hedef hep Büyükşehir, parti yönetiminde bulunanlar sosyal medyada hedefimiz 3 belediyeyi de almak diye iddialı kelamlar ediyor.

Daha önce bu konuya dikkat çekmiş ve uyarmıştık. Ciddiye de alınmamıştı.

Ancak bunun tabanda nasıl eksi bir karşılığı olduğu deneyimle tatbik oldu sanırım.

O yüzden geç bile olsa 2023 genel seçim hedefinin ortaya konulması parti adına iyi olmuş.

Şimdi gözler önce Odunpazarı ardından Tepebaşı ilçe kongrelerinde olacak.

Ardından ise heyecanı yüksek, iddialı bir il kongresine tanık olacağız.

Neredeyse 2 aylık bir süreç var. Bu süreçte köprünün altından çok sular geçer.

Ancak genel merkezde yaşanan dalgalanma ve büyük kurultay öncesi yer edinme kavgası umarım Eskişehir’e sıçramaz ve yıllardır durulmayan sular eni konu fırtınalara kurban gitmez.