Avukat Çağdaş Çelik, İYİ Parti’nin Eskişehir’de en genç milletvekili aday adayı oldu.

Genç diyoruz ama acemi ya da dün üye olmuş bir partili değil. İYİ Parti kurulmadan önce Meral Akşener ile yolları kesişmiş ve yaklaşık 6 yıldır partisi için mücadele eden, sadece Eskişehir değil Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde parti görevinde bulunmuş bir isim.

Son olarak Genel Merkez 7. Bölge koordinatörü olarak görev yapan Çelik aynı zamanda Eskişehir’in güçlü avukatlarından birisi olarak dikkat çekiyor.

Aday adaylığı yani göreve talip olması benim çok hoşuma gitti. Daha doğrusu İYİ Parti’nin gençler ve kadınlar bizim önceliğimizdir sözünün tezahürü olarak bir partinin gençliğine özgüven aşılamasından, teşvik olmasından dolayı mutlu oldum.

Zaten ön seçim temayülü ve mülakat kuralı getiren İYİ Parti’nin, kendi doğruları için masadan kalkmaya bile cesaret edebilen bir siyasi oluşumun bu konuda da samimi bir tavır göstermesi kayda değer bir detay.

Bu aday adaylığından mutlu oldum çünkü Eskişehir’in de birkaç deneyimli isim dışında yenilenmeye, gençleşmeye ve ortaya yeni bir vizyon koymaya mecbur olduğu aşikar. Bunun içinde birilerinin öncü, cesur ve kararlı olması lazım.

Sadece bu sebepten bile ötürü Çağdaş Çelik’i tebrik ediyorum. Umarım bu genç avukat listelerde kayda değer bir yerde, güçlü bir temsiliyet ile yer bulur. Bu da şehrin diğer gençleri için bir işaret fişeği olur.

***

CHP 4 Vekil mi?

Cumhuriyet tarihinin en büyük seçimi diyorsun, genel başkanın altılı masadan Cumhurbaşkanı olmuş, iktidara geçeceğiz hatta Eskişehir’den 4 vekil çıkaracağız gibi çok iddialı söylemlerin var.

Gel gelelim tüm bu söylediklerine, iddialarına ait Eskişehir özelinde ufacık bir eylemin, hareketin yok.

Normalde iktidarı alacağına inanan bir partiden Eskişehir’de 70,80 aday adayı çıkması lazım.

İktidara inanmış bir partinin aday adayları tüm güçleriyle, imkanlarıyla Eskişehir’de fırtına gibi bir hava estirmeli. İl örgütü varıyla, yoğuyla saha da olmalı.

Ancak bunların hiçbirini göremiyor, rastlayamıyoruz. Olan az sayıda iş ise kamuoyunda pek karşılık bulamıyor.

Bir başka sorun ise aslında gazetecilerin CHP’ye eskisi kadar ilgi göstermemesi, davet ve basın açıklamalarına eskisi kadar itibar etmemesi.

Çünkü CHP’liler hem geride kalan süreci iletişim anlamında çok sakat geçirdi hem de bazı ahbap çavuş ilişkileri ile partiyi kişisel meseleleri ile ayrıştırıp, basını da ona göre kategorize etti.  

Süreç nasıl ilerler göreceğiz ama bazı şeyler değişmeden ve parti içindeki heyecansızlık böyle devam ettiği sürece CHP için bırakın 4 vekil iddiasını 3 bile şu an için hayaldir.