Sevgili dostlarım,

Özellikle şehrimizin biricik değeri Eskişehirspor ile ilgili gelişmeleri pür dikkat takip eden ve “ne olacak bu Eskişehirspor’un hali” diye dertlenen hemşerilerim…

Bilmem sizinde dikkatinizi çekti mi?

Sanki bir yerlerde Eskişehirspor ile ilgili bir operasyon yapılıyor!

Gariptir bir yandan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mehmet Şimşek ve Yönetim Kurulu için bir taraftan “istifa edin, yapamıyorsanız bırakın”  eleştirileri yapılırken diğer taraftan uzun süredir gündemde olmayan Eskişehirpor FK konusunda da nabız yoklanıp duruyor.

Ortada herhangi somut bir şey yokken, kulübü yönetmeye talip olan, olabilecek isimler bile dile getirilmezken böyle bir gündemin oluşması beni işkillendiriyor.

Üstelik yönetimin transferi açabilme adına bazı perde arkası görüşmelere başladığı ve federasyon ile dahi temaslar kurulduğu bir dönemde bunların yaşanması bana bir hayli ilginç geliyor.

Evet, Mehmet Başkan biraz duygusal bir yapıya sahip…

Sosyal medya kullanırken de bu duygusallığı nedeniyle gereğinden fazla samimi açıklamalar yapıyor.

Küstüğünü, kızdığını, mutluluğunu keskin bir şekilde ifade etmekten asla geri durmuyor.

Geçtiğimiz günlerde de hem mağlubiyetin acısı hem de eldeki imkânları bilmeden kendisine maç içinde edilen hakaretlerden rahatsız olmuş olacak ki “yoruldum” diye bir sitem etti.

Birileri sanki bu sitemi bekliyormuş gibi sazı eline alarak, madem yoruldunuz, bırakın ve kulübün önünü açın türküleri söylemeye başladı.

Eğer Eskişehirspor’u yönetmek için talipli olan ve mevcut yönetiminin yapamadığını yapacak birileri var ise “tamam” diyorum.

Şimşek ve yönetimi istifa etsin ve olağanüstü genel kurula gidelim.

Ama ortaya bir aday çıkmayacak ise, birilerini gaza getirmek ya da bazı kişisel çekişmelerden dolayı Şimşek’e zarar verilmek için Eskişehirspor kullanılıyorsa orada bir duralım.

Son durakta, amatörün 1 tık üstündeyiz. Oksijen çadırında nefes alıp, vermeye çalışıyoruz.

Cebinde parası olan ya da transferi yüzde yüz açacağını garanti eden bir ekip yoksa yaşadığımız sürecin tüm faturasını bu değişimi isteyenler ödemelidir.

Tabi asıl isteğim böyle bir talipli var ise bunu gizli-saklı değil aleni bir şekilde tüm camia ile paylaşmalı ve kartları açık olmalıdır.

Çünkü cami kapalı kapılar arkasında yapılan planlamalardan, biraz siyaset kokan müdahalelerden ve gecesi ayrı, gündüzü ayrı konuşanlardan fazlaca usandı, fazlaca yaka silkti.

Şayet bir aday yoksa ve sadece mevcut yönetim gitsin, nasıl olsa birileri gelir diye bir algı yapılıyorsa bunu yapanlar da aksi bir durumda sorumluların kendileri olacağını sakın unutmasın. Söz uçar, yazı kalır bunu ihmal etmesinler.

Şimdi işimiz gücümüz başka bir şey olmalı. Malumunuz zamanımız dar ve eğer transferi açabileceksek tek bir gün bile harcanmamalı. Tankla tüfekle, elde ne var ise bu işe konsantre olunması, seferberlik ilan edilmesi gerekiyor.

Çünkü dost acı söyler ” transferi açmaktan başka çaremiz yok”