Hiç kimse geriye gidip yeni bir başlangıç yapamaz. Ancak bugün yeni bir son yapıp yeniden başlayabilir…(M. Robinson)  

EBB Başkanı Ayşe Ünlüce’nin yaptığı şey tam olarak buydu. Geriye gidip yeni bir başlangıç yapmaya çalışmadı. Bugün son dedi ve yeniden başladı.

Büyükerşen gibi hayatında önemli rol model olan bir ismi üzmeden, onun şehircilik bakış açısına ait ilkeleri hiçe saymadan yeni, istekli, özgüveni yüksek bir başlangıç yaptı.

Başlangıç kısmının önemli enerji kaynaklarından biri de geçmişe dair kırıklık, küslük, ortak iş yapma arzusuna dair mevcut sorunlara koyulan nokta oldu.

Ünlüce seçim dönemi boyunca Ahmet Ataç ve Kazım Kurt ile iyi bir senkron yakaladı. Parti içi, adaylık mücadelesi ve meclis kararları ile ilgili geçmişten bu yana sürekli biriken huzursuzluk sona erdi.  Büyükerşen ile Kurt ve Ataç arasında zaman zaman yaşanan soğuk rüzgarlar bile yerini melteme bıraktı.

Yani Tepebaşı Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi bu yeni dönem içinde Büyükşehir Belediyesi ile herhangi gerginlik, kompleks yaşamadan ilerlenebileceğini, EBB meclis toplantılarında başta imar planları olmak üzere daha rahat hareket edebileceğini düşünüyor. Bu da merkez ilçe belediyelerin iş üretme hevesini mutlaka olumlu etkileyecektir. Üretime geçecek her hizmet Ünlüce’nin elini de güçlendirecektir.

Özetle Ayşe Hanım sürece iyi bir başlangıç yaptı.

Gördüğüm kadarıyla insanlar kendisine güveniyor. İlk günden sahaya inmesi, bayramda dahi sahaya çıkması ve seçiler seçilmez basınla bir araya gelerek tüm sorulara itinayla cevap vermesi kayda değer bir başlangıcı tescilliyor.

Ancak kendisi için özellikle ilk senenin epey zorlu olacağını da belirtmem gerekir.

Elinde sihirli bir değnek yok ama sihirli bir etki var. Dolayısıyla vatandaş nazarında EBB adına hızlı bir beklenti var. Hemen her konuda isteklerin, taleplerin sonu gelmiyor ve işin doğası gereği herkes zamana yayılması gerekecek işleri bile hızlıca olsun istiyor.

Bu belki biraz dinamizm, biraz fazla mesai gerektirecek ama üstesinden gelinmeyecek şeyler değil. Zaten mevcut başlangıcı kısa süre sonra kendisine ayak uyduracak bazı değişiklikler ile taçlandıracağına ya da mevcut kadrolara dinamizm ve adalet getireceğine de eminim.

Malumunuz bizlere de artık sorgulama, denetleme, doğru işi teşvik edip, yanlışı eleştirme görevi düşüyor. Hakimlik yapmış Ünlüce’nin adil tavrına güvenerek başlıyoruz bu döneme. Umarım bu şekilde devam eder ve şehir adına alkışların eleştirilerden daha fazla olduğu bir dönem yaşarız.

Kolaylıklar ve başarılar Ayşe Başkan…