Ezeli rakip, ebedi dost Bursaspor’un yaşadıklarına tepkisiz kalmak içime sinmiyor.

Amed maçının ardından verilen ceza, deplasmanda güvenlik gerekçesi ile alınan art niyetli karar ve kamuoyu nezdinde Bursaspor’a karşı gerçekleştirilen algı operasyonunu görüp sessiz kalmak sizi bilmem ama beni çok rahatsız ediyor.

Geçenlerde yazmıştım. Bu ülkede kendini aydın olarak tanımlayan, bu kisve altında Atatürk milliyetçiliği başka bir deyişle ulusalcılığı ayaklar altına almaya çalışan bir güruh var.

Her fırsatta HDP romantizmi yapan ama milliyetçiliği cahil, yobaz, faşist, genel kültürsüz, ilkesizlik olarak değerlendirmekten hiç çekinmeyen bu güruhun pek çok söylem ve eylemi tutarsız, ölçüsüz ama fazlaca örgütlü…

Bursa – Amed maçı da bu adaletsizliğin yakın tarihteki en büyük örneklerinden birisi…

Çünkü…

Gerek Eskişehirspor gerek Bursaspor’un Diyarbakır deplasmanında yaşadıkları unutulmaz skandal olaylar var.

Amed yönetiminin maçı canlı yayınlatmamak için gösterdiği tavır, maç öncesi sosyal medya gruplarında yapılan tehditvari paylaşımlar, stadyumda açılan pankartlar, yapılan tezahüratlar ve daha geçen maçta Bursaspor kafilesinin orada başına gelenleri hemen herkes biliyor.

Bu yaşananların ardından bu faşizme, bu bölücü slogan ve pankartlara karşı twit atan ve tepki gösteren bir tiyatrocu, gazeteci, siyasetçi gördünüz mü?

TFF’den bu olup bitenleri engelleyecek bir ceza, yaptırım oldu mu?

Bu yaşananlar kabul edilemez, futbol sahalarında bu tür olayları içimize sindiremeyiz diyenlere rastladınız mı? Tabi ki Hayır!

Ama Bursa maçından sonra aynı şeylere karşı oluşan sosyal algıya, aydın romantiklerin attığı twitlere, siyasilerin paylaşımlarına bir bakın ve TFF’nin verdiği ağır cezayı da bir adalet terazisine koyun bakalım.

Ne demek istediğimi ancak o terazi anlatır.

Seçim yaklaşıyor diye HDP’ye şirin gözükme çabasında olan siyasetçilerle, siyasetçilere şirin gözükme derdine düşmüş TFF yöneticileri ile mağduru sadece kendi tarafı zulüm gördüğünde savunma derdine düşenleri daha nasıl anlatalım.

Biliyorum onlar çok çabuk örgütleniyor ve gür sesli romantik tepkilerle istediklerini alıyor.

Ancak o meşhur şarkıdaki gibi bugün adaletsizliğe uğrayanlar için şunu diyebilirim. “gün gelecek teraziyi bu insanlar tekmeleyecek”

Her devrin adamları, değişen konjonktür ile birlikte gidip gelenler, alacakları 3,5 fav için kantarın topuzunu kaçıranları unutmayacağız.

Özellikle Eskişehirspor ve Bursaspor gibi sistematik bir şekilde cezalandırılan, müeyyidelerin en ağırlarına maruz bırakılan ve taraftarsız liglerin hayalini kurarak, camiaları yok edersek rahatlarız diye düşünenler hiç umutlanmasın.

Biz düşmekle, ateşle, çaresizlikle çok sınandık. Daha da sınanırız ve üstesinden geliriz ama sizin Ayaz’ınızı hiç ama hiç unutmayız.