Bir önceki yerel seçim sürecini hatırlıyor musunuz?Bugün CHP’de yaşanan tablonun bir benzeri Ak Parti yaşanmıştı.

Ak Parti aday tercihlerini yaparken vekiller ve teşkilat ayrıymış, birbirleriyle kavgaya tutuşmuştu. Hatta Tepebaşı adayı İbrahim Kaynarca’nın bir gecede üstü çizilmiş ve yerine Hasan Tuç aday gösterilmişti…

Sonrasını zaten biliyorsunuz!

Nabi Avcı ve Emine Nur Günay’ın desteklediği Volkan Doğan’a oy verenler Harun Karacan’ın desteklediği Burhan Sakallı’ya oy vermemiş, aynı şekilde Sakallı’ya oy veren partililer ise Volkan Doğan’a oy vermemişti.

Tepebaşı teşkilatı ise yok sayılmanın, yıllarca verdiği emeğin hiçe sayılmasına sandıkta tepki göstermiş ve Ak Parti yerel seçimde büyük bir hüsran yaşamıştı. Parti içindeki kutuplaşmanın, teşkilata önem vermemenin ve sokağın sesine kulak kapatmanın bedeli Ak Parti için epey ağır olmuştu.

Benzeri bir havayı şu aralar CHP’de görmeye başladık.

Genel Merkez basit bir işi öyle zora, öyle sıkıntıya soktu ki, birbiriyle el ele, kol kola seçime girmesi gereken adaylar birbiri ile ayrışmaya, rakip olmaya başladı. İmamoğlu’na ayrı, Özgür Özel’e ayrı sunulan raporlar, etik sınırları aşan kara propagandalar ve kendi yankı odalarında fazlaca vakit geçiren aday çevreleri ciddi bir handikap oldu.

CHP Genel Merkezi değişime destek verenleri taltif mi etmeli yoksa kazanan kadro bozulmaz şiarıyla mı hareket etmeli sorusuna uzunca bir süredir cevap bulamadı.                           

Şu ana kadar parti karar vericileri örgütten görüş almadı ya da aldığı görüşü dinlemedi…

Seçmen eğilimi ile ilgili anket yapmadı ya da ankette çıkan sonucu uygulayamadı…

Büyükerşen’e bırak deme cesaretini gösteremediği gibi yeniden adaysın diyemeyerek bir nevi elindeki jokere de zarar verdi.

Sosyal medyada tanıdığınız CHP’lilerin paylaşımlarına kısaca bir göz gezdirin, dehşete düşersiniz.Partililer tavırlarını açıktan ve diğerlerini rencide edecek şekilde gösteriyor. Herkes kendi desteklediği adayın etrafında kümelenmiş durumda ve diğerlerine karşı tutumları öfkeli…

Biliyoruz ki

Ataç EBB adayı olsa Kurt ve Hoca aday olsun isteyenlerin bir kısmı,

Kurt EBB adayı olursa Ataç ve Hoca aday olsun isteyenlerin bir kısmı,

Hoca aday olursa Kurt ve Ataç aday olsun isteyenlerin bir kısmı tepki oyu kullanacak.

En nihayetinde artık CHP’nin elinde kocaman bir kaos var.

Genel merkez şu saatten sonra hangi adayı açıklarsa açıklasın bu kaos yaşanacak. Genel merkez hangi gerekçeyi öne sürerse sürsün bu tatmin edici olmayacak.

Bu da zaten zor geçeceği düşünülen ve ittifaksız seçime giren CHP için baş etmesi zor bir denklem…