Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Erdoğan açıklamamış,

Parti sözcüsü ya da yerel yönetimlerden sorumlu kurmaylar açıklamamış,

Ak Parti il başkanlığının konuya dair bir beyanat ya da açıklaması yok,

Gel gelelim dün akşam sosyal medyada Özkan Alp’in Odunpazarı Belediye Başkan adaylığını resmileştirdiğine şaşkınlık içerisinde tanık olduk.

İlk önce herhalde gazeteciyiz ama biz atladık. Resmî açıklama yapıldı ve görmedik zannettim. Kısa bir araştırma, birkaç telefon görüşmesi yaptıktan sonra anladım ki bizim kaçırdığımız bir şey yok. Yani parti resmi olarak ilçe adayları ile ilgili bir açıklama yapmamış.

Ancak Özkan Alp Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine hazırlan dediğini iddia ederek bu süreci beklemeden kendini Odunpazarı Adayı olarak ilan etmiş.

Ne Erdoğan’ı ne partinin resmi açıklamasını beklemeden yola çıkmış…

Sizi bilmem ama bu durum bana çok garip geldi.

Kim düğmeye bastı, neden yaptı, niye böyle bir yola tenezzül edildi bilmiyorum ama nereden baksak tutarsız, bir yığın çabayı hiç eden bir algı çalışması oldu bu iş…

Her şeyden önce haftalardır aday olacağını bildiği halde bekleyen ama böyle bir yola teşebbüs etmeyen, sabırla resmî açıklamayı bekleyen Hatipoğlu’na karşı saygısızlık oldu bu iş.

EBB Adayı olarak şehir gündeminin ilk sırasına oturmuş, parti tabanını heyecan vermek ve partililerle birlikte seçim yürüyüşüne çıkmak için bugün ki toplantıyı ve tebrikleri toplarken birden gündemin seyrini değiştiren bir haberle bu büyü bozuluyor…

Öte yandan Odunpazarı aday adayı olarak haftalardır sürecin içinde olan, parti aidiyeti yüksek diğer isimlere karşı resmî açıklama bile yapılmadan emrivaki ile yok sayılıyor hissine yani tepkiye neden oldu.

Daha da kötüsü bu gelişmeyi herkes gibi sessiz ve tepkisiz izleyen il yönetiminin acizliği oldu. Başkan Süleyman Reyhan ya da herhangi bir il yöneticisi iki satır açıklama yaparak süreci kontrol edebilecekken tepkisiz kaldı ve bu küçük kaosun körüklenmesine neden oldular.

“Henüz resmî açıklama yok, önümüzdeki günlerde ilçe adaylarımız için resmî açıklama yapılacak” diyemedikleri gibi “Sevgili kamuoyu doğrudur, Özkan Alp Odunpazarı Belediye Başkan adayımız” da diyemediler.

Anlayacağınız Ak Parti böylesi kritik bir seçim döneminde disiplinsiz, parti yönetiminin saf dışı kaldığı ya da süreci seyretmekle yetindiği ve amiyane tabirle karizmayı çizdiren bir tutum sergiliyor.

Vahim olan dün Hatipoğlu ile heyecanlanan ve kazanır mıyız diye hesaba başlayan partililer içinden önemli bir kesim kendine stop koydu. Dün akşam yaşanan gelişmeden sonra hesabı kitabı bırakıp başka şeyler söylemeye başladı.

Bu kez CHP, İYİ Parti, Zafer Partililer heveslendi haberiniz olsun…