Hasan Burgaz aranıyor!

Ak Parti basın sözcüsü Hasan Burgaz’ın diğer parti sözcüleri ile arasında ciddi bir fark var.

Burgaz inisiyatif alabilen, yerel muhalefet ile ilgili farklı projeler ve eylemler deneyebilen ve bu konuda İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın da özerklik tanıdığı bir güce sahip.

Kendisi ile kavga etmişliğimiz, açık açık tartışmışlığımız vardır. Lakin iletişimi birey ve fikir darasından çıkartma konusunda hemfikiriz.

Sıklıkla kendisini eleştiren hatta yaptığı muhalif eylemlerle ilgili kendisi ile tartışan bir gazeteci olmama rağmen taktir ettiğim bir yanı vardır. Boş durmaktan ise tartışılacak bir done ile karşımıza çıkar. Hatta bir şey yapılmış ki eleştiriyorsunuz abi diye takılır.

Son günlerde ise gerek sosyal medya gerek ise Başkan Çalışkan’ın yanında Burgaz’ın eksikliğini gözlüyorum.

Belki göz aşinalığı olabilir fakat Zihni Çalışkan gezerken yanında Burgaz olmayınca bir şeyler eksik, gedik duruyor gibi tablo çıkıyor karşıma.

Dün Eskişehirspor maçı için stadyuma gittiğimde de aynı şeyi gözlemledim. Çalışkan stadyumda gezerken yanında Hasan Burgaz yoktu. O esnada taraftarların stadyuma girişi ile ilgili bazı sorunlar yaşanıyordu. Zihni Çalışkan telefonu eline aldı, soruna müdahale için bazı yetkili isimlere ulaşmaya çalıştı.

O sırada yanımda olan sevgili Sedat’a döndüm ve Burgaz olsaydı Zihni Başkan hiç o telefonlara ulaşmaya çalışmazdı, soruna daha erken müdahale edilirdi diye bir tespit yaptım.

Sonra şakayla karışık Zihni Başkan’a kadro eksik diye takıldım. O da espri ile birlikte Hasan kendini galeriye hapsetti herhalde biz de özlüyoruz diye cevap verdi.

Sonuç olarak aslında Burgaz’ın son dönemlerde parti işlerinin biraz uzağında durduğu tespitinde yanılmadık. Zihni Çalışkan’ın da onu yanında istediği tespitinde de haklı çıktığımızı düşünüyorum.

Peki, Hasan Burgaz neden böyle bir geri çekilme gereği hissetti. İş, güç mü yoksa kırıldığı, bunaldığı bir şeyler mi var, yoksa bir sükseli bir proje için kendini bir süre sessize mi aldı bilemiyorum.

Ama Ak Parti Burgaz’ı arıyor, bekliyor, istiyor.

Bakalım Burgaz neyi bekliyor !