Ak Parti yakın geçmişe kadar gözünü Odunpazarı Belediyesi’ne dikmişti. Tepebaşı’nda aday adayı yokken dahi Odunpazarı için sahaya çıkan, aday adaylığını açıklayan çokça isim oldu. İddia büyüktü.

Eskişehir kamuoyunun da odağı Odunpazarı’na çevrilmiş, neler olacağını heyecan ve merakla bekleniyordu.

Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt önce CHP kurultayı için yaptığı riskli tercihe rağmen kazandı, sonra yeniden aday olarak kendi ile aksini bekleyenlerini yanılttı. Hatta bir ara ismi ile Büyükşehir Belediyesini yan yana getirecek kadar ivmesini yükseltti.

Sonra Ak Parti’nin adaylık tartışmaları baş gösterdi.

Kulislerde Burhan Sakallı isminin dolaştığı günlere tanık olduk. Teşkilatın ve kamuoyunun bir kısmının Murat Özcan ile ilgili beklenti ve iddiasına şahitlik ettik. Bu iki isim olmaz ise Hamid Yüzügüllü Odunpazarı adayı olabilir denilen günleri de gördük.

Ancak tüm bu seçenekler içinde belki de ismi en az zikredilen Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp Ak Parti Odunpazarı Adayı oldu.

Özkan Alp Beylikova’da tecrübeli, başarısı tartışılmaz bir isim olsa bile Odunpazarı için bir Burhan Sakallı, Murat Özcan değildi. O yüzden ilk günlerde ortaya konulan iddialı başlangıç şu an devam ediyor diyemem.

Sandık bu, sonucunu kestirmek, kati konuşmak, büyük tespitler yapmak doğru olmaz. Ancak Kazım Kurt’un önceki iki seçiminden daha rahat, daha iddialı bir seçim sürecine başladığını söylemek yalan olmaz.

Kaldı ki Ak Parti Odunpazarı meclis üyelikleri henüz açıklanmadan önce kamuoyuna listenin çok iddialı olacağına dair bir algı salınmış, gözler o listelere çevrilmişti.

Mithat Körler, Osman Yüksel, Mehmet Kâhya gibi isimlerin yanı sıra CHP tandanslı isimlerin bu listede yer alacağı konuşulup, beklenti arşa çıkarılmıştı.

Ancak önceki gün açıklanan liste bu beklentide olanları hayal kırıklığına uğrattı. Hatta MHP kadınının yoğun desteğine rağmen bu listede arzu ettiği kadar yer almadığını ve sıralama olarak biraz hakkaniyetsizliğe uğradığını bile söyleyebilirim. Üstelik listede daha önce ismi anılanlardan eser olmaması da bana göre epey düşündürücü oldu.

Ak Parti belki biraz Emine Edizgil’in alacağı oyları hesap edip hevesleniyor. Biraz Garip Yıldırım’ın DSP adayı olarak Kazım Kurt’a gidecek oyları böleceği ihtimaline güveniyor.

Ancak Edizgil’in eski bir MHP adayı olarak sadece CHP değil Ak Parti’den de oy alacağını ve bunu homojen olarak dağılacağını, DSP’nin ise seçmen nazarında kazanacak aday olmadığı için beklenen çıkışı yani yüksek oy alacağını düşünmüyorum.

Kaldı ki Kazım Kurt seçim çalışmalarına çok erken başladı. Bu konuda deneyimli bir ekibe sahip. Odunpazarı seçmeninin sol tandansa yakın olduğunu biliyor ve Ataç gibi Kurt’ta EBB adayı yapılmamanın mağduriyetini yaşıyor. Üstelik iyi bir meclis listesine sahip.

İşin özeti bu seçim yarışını futbol oyununda olduğu gibi iddiaya dökecek olursak. Şu an için Kazım Kurt’a handikaplı 0-1 galibiyet oynamaktan çekinmezdim.