Dananın kuyruğunun koptuğu ay başladı. 26 gün sonra tüm ülkede olduğu gibi Eskişehir’de de heyecanlı bir sandık yarışına tanık olacağız.

Haliyle hemen hemen tüm adayların artık gaza bastığını ve kalan günleri en verimli şekilde kullanmak adına bir sürece tanıklık ediyoruz.

Küçük mitingler, açılışlar, lansmanlar, toplantılar ve sonu gelmeyen ziyaret silsilesi ile geçen günlere 11 Mart itibariyle iftarlar, sahurlar ve çeşitli ramazan ayı programları eklenecek.

Yani asıl seçim süreci şimdi başladı diyebiliriz.

Eskişehir’de seçimin odak noktası Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan yarış. Hatipoğlu ile Ünlüce arasındaki rekabet son 25 yılın en kafa kafaya yarışlarından birisi olarak dikkat çekiyor.

Ak Parti Hatipoğlu ile arkasına önemli bir rüzgar aldı ve şu ana dek süreci yüksek rekabetle götürmesini bildi. Bu şehirde ilk kez yaşanan ve hepimizin ezberini bozan bir durum. Özellikle yarın yapacağı lansman ile Hatipoğlu şehre ne vaatler verecek, bunlar nasıl bir karşılık görecek kestirmek zor değil. Tahmin ediyorum ki Hatipoğlu birkaç gün daha gündemi belirleyecek isim olacak.

Öte yandan Ünlüce’nin son günlerde dile getirmeye başladığı vaatler muhtemelen hem CHP hem de kendisi üzerindeki psikolojik baskıyı alt etmek ve ortaya yeniden iddia koymak adına önemli argümanlar. İmar planlarının gözden geçirilecek olması, kuşak yolları, sosyal konutlar ve yeni ticaret alanları ile vatandaşa yeni bir şeyler sunmak Ünlüce ’ye nefes aldıran ve 10 Mart tarihinde yapacağı lansman ile avantaj kazandırabilecek vaatler.

Yine altını çizmekte fayda gördüğüm önemli bir detay var.

Biz seçim iki parti ve aday arasında geçecek gibi odaklanıyor ve tahminleri bu dar alana sıkıştırıyoruz ama yarışta olan diğer isimleri es geçmek büyük bir hata olur.

Şunu kabul ediyorum sandıktan Melih Aydın, Oğuz Beki, Kadir Çalışıcı veya Fesih Bingöl’ün birinci çıkma ihtimali Ünlüce ve Hatipoğlu’na göre daha zayıf. Ancak sandıktan nasıl bir sonuçla çıkacakları konusunda peşin hükümlü olmamak lazım. Hatta bunun dışında kalan küçük küçük olsa dahi diğer partiler ve bağımsız adayları da düşünürsek yüzdelik oy dağılımındaki diğer seçeneğinin de kayda değer bir oranda olması muhtemel.

Demem o ki ısrarla sorulara, seçimi kim kazanır şeklindeki beklentilere dair cevabım şimdilik bundan ibaret. O yüzden tahmin yapmak için acele etmiyorum. Gözlemeye, sokağın sesini takibe devam….