Eskişehir her zaman övündüğümüz, her şeyi ile gurur duyduğumuz bir şehir değil.

Farklıyız, nice konuda ülke ortalamasının çok üstündeyiz lakin bazı konularda hala taşra kültüründen kendimizi sıyırıp atamıyoruz.

Sürekli dile getirdiğimiz eksikliklerin başında “aktör-lider” yetiştirememek geliyor. Yeni aktörler yetiştiremiyor oluşumuzun en büyük sebeplerinden biri de bürokrasi ya da siyasette eksikliği fazlaca hissedilen ara elemanlara pek önem vermeyişimiz. Yolculuklarında onlara destek olamadığımız gibi kendi başlarına çıktıkları yolda karşılarına sürekli engel çıkartmamız ve itibar cellâtlığı yapmamız.

Bir başka detay ise Eskişehir’de sayısı az olan aktörler içinde iş kadını – siyasetçi- bürokrat kadın sayısının parmakla gösterilecek kadar az olması ve gereken takdiri göremeyişi…

O isimlerden biri de Yağmur Gürsöğüt…

Kendisi ile tanışmıyoruz ama ismini siyasi çevrelerde birkaç kez duyunca merak ettim. Kimdir, ne yapıyordur diye biyografisini bir inceleyim istedim.

İyi ki istemişim. Karşıma harika bir profil, siyaset ve iş dünyası adına son derece özel bir profil çıktı.

Yağmur Hanım henüz 35 yaşında…

Küçük yaşlardan itibaren biniciliğe gönül veriyor. Bu işi profesyonel olarak yapmak için İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Meslek Yüksek Okulu’nda tahsil yaparak At Antrenörlüğü programından ikincilik gibi yüksek bir derece ile mezun oluyor.

Daha sonra kardeşi ile el ele verip Eskişehir’de Çiftçilik- Atçılık ile ilgili bir tesis kuruyorlar.

Bir taraftan antrenörlük yaparken diğer yandan engel atlama hakemlik alanında kariyer yapıyor ve birçok Avrupa ülkesinde hakem olarak görev yapmaya başlıyor.

Türkiye Binicilik Federasyonu da bu başarıya kayıtsız kalmayarak kendisini hakem adaylarını eğitmekle görevlendiriyor.

Buraya ufak bir not ekleyelim. Kendisi ülkede sayılı kişinin yapabildiği bir tay eğitmeni olarak onlarca başarılı at eğiterek Türkiye’nin köklü atçılarının taylarını eğiterek danışmanlık hizmeti veriyor.

Alanında parmakla gösterilen bir isim olmasına rağmen durmuyor.

Siyasete atılayım, orada da bir şeyler için çabalayım istiyor. O günlerde İrlanda’dan çok özel bir iş teklifi almasına rağmen bunu reddediyor. Gençler bu ülkede kalmalı, bunun için mücadele etmeliyiz diyor ve cesur bir hareketle o günlerde yeni kurulan, siyasi akıbetine pek şans verilmeyen İYİ Partiye katılıyor.

2018 seçimlerinde herhangi bir resmi görevi olmamasına rağmen partisi için yoğun bir mesai harcıyor. Bu çabalar rol modelim dediği Meral Akşener’in ve teşkilatta görev yapanların gözünden kaçmıyor. Genel Başkanın blok listesinden (GİK) Genel İdare Kurulu üyesi seçiliyor.

Eskişehir’de görev yapmadığı için belki dikkatimizi çekmiyor ancak GİK üyesi olarak “İyiler Kervanı Yollarda” projesi çerçevesinde ülkenin bir çok şehrini Genel Başkan Yardımcıları ile geziyor, yereldeki sorunların tespiti amacıyla görev yapıyor.

Görev yaptığı süreçte Emekli Büyükelçi – Bursa Milletvekili Ahmet Erozan ile çalışıyor. Erozan’ın tavsiyesi ve referansı ile Uluslararası Politikalar Başkanlığı bünyesinde kurulan Diplomasi Akademisinde yaklaşık 3 yıldır Akademi Başkanlığı gibi önemli bir görevi yürütüyor.

Eskişehir bir iş kadını, binicilik sporcusu ve siyasetçi olarak Yağmur Hanım kendine çizdiği yolda başarılı bir şekilde ilerliyor.

Bu bilgiler bende kalmasın istedim.

Gençlerle uzun zamandır hem bir ağabey hem de bir eğitmen olarak mesai harcayan bir gazeteci olarak hele ki başarılı bir kadın profilini sizlerle de paylaşmak istedim.

İnanıyorum ki bir gün bazı ablukalar kırılacak ve devrimden bu yana ağzımıza plesenk olmuş “Eskişehir’de hiçbir başarı cezasız kalmaz”  sözünü rafa kaldıracağız…